MySpace İçin Satış Kararı Çıktı

MySpace SatılıkGeçtiğimiz günlerde çalışanlarının %47'sini işten çıkaran MySpace'in satın alınmaya hazır olduğu onaylandı. MySpace'i bünyesinde barındıran News Corp. bir zamanların en büyük sosyal ağını çok geç olmadan elinden çıkartmak istiyor.

Facebook karşısında yaşadığı düşüşün etkisiyle zor bir döneme giren ve daha çok müzik odaklı bir sosyal ağ haline gelmeye başlayan MySpace, logosunu ve profil sayfalarını yenilemiş, kısa süre önce de ünlüleri dahil ettiği Hijacks adlı bir yenilikle gündeme gelmişti. Ancak tüm bunlar MySpace'in trafik kaybetmesinin önüne geçemedi.

MySpace vs Facebook

Google ile yaptığı son arama anlaşmasında da avantajını kaybeden MySpace, bir çok çalışanın işine son vermesiyle de öngörüleri haklı çıkarmaya başlamıştı. Bugün Bloomberg'in resmi ağızdan aktardığı bilgi de MySpace'in satılık olduğunu doğrulanmış oldu.

News Corp.'ın MySpace'i elinden çıkarması ile dijital yayıncılık alanında meşgul olacağına şüphe yok. Ama MySpace'in bir alıcı bulamaması durumunda da buraya yatırım aktarması sözkonusu.

Yahoo!'nun ardından MySpace'in de bu noktaya gelmesi internetin sürekli değişen dengelerde olduğunun bir kez daha gözler önüne seriyor. Facebook'un internetin dengesini değiştirmesi ile diğer sosyal ağlara pek rağbet edilmemesi, bu alanda niş servislerin ilgi göreceği görüşünü canlandırmaya başladı. Google'ın da planlarında olan sosyal ağ dünyasında bakalım 2011 yılı neler getirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.