Cloud Connect ile Microsoft Office Dökümanları Google Docs’a Taşınıyor

Cloud Connect ile Microsoft Office Dökümanları Google Docs’a Taşınıyor

Google, Microsoft Office ile Google Docs dökümanlarını senkronize edilmesi için Microsoft Office için bir eklenti geliştirmiş. Google Cloud Connect ismini verdiği eklenti yardımıyla, bilgisayarınızdaki Office dökümanlarını Google Docs ile senkronize etmek mümkün olacak.

Office'e yüklenen eklenti ile paylaşılan her döküman Google Docs'a yükleniyor ve özel bir internet adresi belirleniyor. Aynı şekilde Google Docs üzerinden yapılan değişiklerde bilgisayarınızdaki dökümanla senkronize edilebiliyor.

Birbirinden farklı donanımlarda, yazılımlarda ve lokasyonlarda çalışan ekipler için pratik bir kullanım sunacak olan Google Cloud Connect, aynı zamanda dökümanların tüm versiyonlarını kaydediyor. Bu şekilde takım üyelerinden biri dökümanda istenilmeyen bir değişiklik yaptığında geri dönüş mümkün oluyor.

Dün gece yayına geçen eklentinin "early beta tester" alımları ne yazık ki dolmuş, şuradaki formu doldurarak davetiye talep edebilirsiniz. Google, Cloud Connect'i geçen sene satın aldığı DocVerse'in teknolojisini kullanarak hayata geçirmiş. DocVerse, Microsoft Office yüklenen eklenti sayesinde dökümanları online olarak değiştirilmesine paylaşılmasını sağlayan ücretli bir servisti. Aslına bakarsanız bire bir Google'ın bugün açıkladığı işi ücretli olarak yapıyordu.

Google'ın bu eklentiyi ücretsiz olarak sunmasındaki tabi ki öncelikli amaç Microsoft Office kullanıcılarını Google Docs kullanmaya alıştırmak olacaktır. Bunun yanında Microsoft'un Office dökümanlarını internete taşımak için kendi sunduğu Microsoft Office Live Workspace servisi bulunuyor. Şimdilik sadece Microsoft Office'in Windows versiyonunda çalışan eklentinin ileriki dönemde Mac'lere de uyarlanabileceği belirtilmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.