E-Kitap Okuyucularda Yenilik: Renkli E-Mürekkep

Hanvon Renkli E-mürekkepE-kitap okuyucular ile tablet bilgisayarlar yer yer birbiriyle karşılaştırılsa da arada ciddi bir ekran farkı olduğu konuya yakın herkesçe bilinir. Renkli Led ekranlar ile e-mürekkep teknolojisini birbirine yaklaştıran renkli e-mürekkep(e-ink) teknolojisi bu karşılaştırmaya farklı bir boyut kazandırıyor.

NYTimes'ın haberine göre Tokyo'da düzenlenen FDP Ticaret Fuarında, Çinli üretici Hanvon renkli e-mürekkep teknolojisi taşıyan ilk ürünlerini piyasaya sunacağını açıkladı. iSuppli analisti Vinita Jakhanwal ve DisplaySearch yöneticisi Jennifer K. Colegrove, bu yeniliğin e-mürekkep teknolojisi için beklenen ve önemli bir gelişme olduğunu söyleyerek gelecek için umut veriyor. Kindle serisi ile e-kitap okuyucularda başı çeken Amazon da hazır olduğunda bu teknolojiden faydalanmayı düşünüyor.

Renkli e-mürekkep teknolojili cihazlar tam olarak tablet bilgisayarlara rakip olması elbette mümkün değil. Ancak daha fazla pil ömrü ve daha rahat okunabilir olan e-mürekkep teknolojisine bir nevi 3. boyut kazandırıyor. Renk ayrımını sağlaması açısından görseller bu teknolojide daha fazla önem taşıyor ve kullanım alanı artıyor, e-kitap okuyucular ile tablet bilgisayarların avantajlarını bir potada eritiliyor.

Bu teknolojiye öncülük eden Hanvon'un renkli e-mürekkep destekleyen ilk ürünü Mart ayında Çin'de satışa sunulacak. 9.68 inçlik cihazın 440 dolar fiyatla satılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.