Blog Action Day 2010'un Konusu: Su

3. yılına adım atan Blog Action Day bu yılın konusunu "SU" olarak belirlemiş. Her yıl 15 Ekim'de blog yazarlarından seçilen konu üzerine birer yazı paylaşmalarını isteyen etkinlikte, 2009 konusu iklim değişikliği, 2008 konusu ise yoksulluktu.

Blog yazarlarını harekete geçmeye çağıran etkinlik su ihtiyacına dair bazı bilgiler de paylaşıyor. Dünyada 1 milyar insanın temiz içilebilir suya erişemiyor olması bu bilgiler içinde en çarpıcı olanı. Etkinliğin blog yazarlarına önerdiği bazı alt başlıklarda ise insan hakları, teknoloji, okyanuslar, savaşlar, çocuklar, bitkiler ve hayvanlar dikkat çekiyor.

Afrika Su

Etkinlik için şimdiye kadar 89 ülkeden 1193 blog kayıt yaptırmış. Büyük bloglar, sponsorlar ve sivil toplum örgütlerinden destek alan etkinliğe katılmak için siz de kayıt yaptırabilir. 15 Ekim'de yazacağınız yazı için anasayfada paylaşılan kaynaklardan faydalanabilirsiniz.

GÜNCELLEME: Son dakika gelişmesi olarak blogunuza Blog Action Day widgetları ekleyebileceğinizi hatırlatalım. Ayrıca dilerseniz su sorunlarını çözmek için bağışta bulunabilirsiniz. Elbette bu hareketi sosyal medya da paylaşmayı da ihmal etmemek gerekiyor. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.