Dell'in Android Tableti Göründü, BlackPad Yolda

Tablet bilgisayar dünyasında söylentiler yavaş yavaş gerçeğe dönüşmeye başlıyor. Samsung’un Android'li tableti Galaxy Tab tanıtımının ardından Dell'in yeni Android'li tableti de netleşti. RIM'in ise önümüzdeki hafta yapılacak olan BlackBerry Geliştirici Konferansı'nda BlackPad'i açıklaması bekliyor.

Dell yönetim kurulu başkanı Michael Dell'in bizzat kendi eliyle tanıttığı 7 inçlik tablet hakkında pek fazla detay bilgisi paylaşılmadı. Ancak cihaz 5 inçlik Dell Streak'ın ileri bir modeli olarak göze çarpıyor. Streak'in yakında Best Buy raflarında yerini alacağını söyleyen Dell, Android'li modelin çıkış tarihini paylaşmamı. Fakat iPad ile rekabet edeceklerini söylemekten de çekinmiyor.

RIM ise 27-30 Eylül tarihlerinde San Francisco'da düzenleyeceği konferansta, BlackBerry OS 6 tabanlı 7 inçlik bir tablet sunmaya hazırlanıyor. Blackberry telefonlar ile tam uyum sağlayacak BlackPad'in bir ya da 2 kameraya sahip olacağı da gelen bilgiler arasında. BlackPad'in açıklanmasının ardından bu yıl sonunda piyasaya çıkması bekleniyor.

iPad'in ilk 3 ayında 3,3 milyon sattığını yazan WSJ, iSuppli'den kaynaklı bilgiye göre bu yıl satılacak tablet bilgisayar sayısını 15,4 milyon, 2012 yılında ise bu rakamı 76,7 milyon olarak açıklıyor. iPad'in Amerika'da en yüksek tüketici memnuniyetine sahip cihaz olduğunu düşünürsek , dokunmatik gelecekte tablet bilgisayarların bu denli rağbet göreceğine inanmak hayal olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.