Internet Explorer 9 Beta 2 Günde 2 Milyon İndirildi

Internet Explorer 9 Beta 2 Günde 2 Milyon İndirildi

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü (15 Eylül) beta sürümü kullanıma açılan Internet Explorer 9, oldukça ilgi çekmişe benziyor. Microsoft'un en çok değer verdiği sürüm olan IE 9'un beta versiyonu Windows Team Blog'da açıklandığına göre sadece ilk 2 günde 2 milyon kez indirilmiş.

Firefox ve Chrome karşısında kan kaybeden Internet Explorer, kendini toparlamak için giriştiği yenilenme sürecinde, beta sürüm olarak IE 8'i de oldukça geride bırakıyor. IE 9 beta'nın 2 günde 2 milyon indirilmesine karşılık IE 8'in beta versiyonu ilk 5 günde 1,3 milyon indirilme sayısına ulaşmştı.

Microsoft'un IE 9 tanıtımı için hazırladığı Beauty of the Web ve IE Test Drive sitelerinin aldığı trafik de IE 9 adına dikkat çekiyor. 9 milyon ziyaretle 26 milyon sayfa gösterimi alan Beauty of the Web'in yanında IE Test Drive sitesi ise 15 Eylül'den bu yana 4 milyon sayfa gösterimi almış.

Microsoft, IE 9'un kullanılabilirliği dışında IE 9 uyumlu sitelerin daha iyi bir web deneyimi sunacağı konusunda da kendine güveniyor. Tanıtım etkinliğinde 800 milyon kişiye ulaşan 70 yeni iş ortağı ile çalışacaklarını açıklayan Microsoft, Facebook başta olmak üzere BMW Vision EfficientDynamics, IMDb HD Trailer Gallery, CNN, One Day in Beijing ve Amazon.com gibi örnekler gösteriyor.

Internet Explorer'in HTML5 desteği de yapılan açıklamada altı çizilen bir diğer nokta. Chrome'da olduğu gibi görev çubuğuna web sayfalarının eklenebilmesi özelliğini taşıyan IE 9'da, Wordpress.com bloglarının yeni yazı oluşturma gibi bazı kısayollar ile görev çubuğunda kullanılabilmesinin yolunu da Canvas elementi ile açıyor. İndirme yöneticisi ve daha iyi bir eklenti yönetimi ile IE 9'un diğer tarayıcılar karşısında daha iyi bir noktaya gelmesi bekleniyor. Henüz denemeyenler IE 9 beta'yı şuradan indirebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.