Samsung Galaxy Tab ve Toshiba SmartPad IFA 2010'u Bekliyor

Tablet dünyasında Samsung'un planı gün ışığına çıktı. Son günlerde sızan bazı fotoğrafların ardından ve Sydney'de bir trende rastlanan Galaxy Tab adlı model Android'li tablet dünyasının kapılarını aralayacak gibi görünüyor.

Samsung Galaxy Tab OLED ekranlı, 7 inç boyutunda ve Froyo adıyla anılan Android 2.2 tabanlı olacak. Galaxy Tab, 1024x600 piksel çözünürlüklü ekranı, 3.2 Mp arka kamerası, GPS, 3G ve 802.11N Wireless bağlantı özellikleri ile gelecek. Ayrıca HD video oynatma ve ön yüzde ikinci bir kamera da bulunacak tablet bu sayede görüntülü görüşme imkanı sağlayarak eksiksiz bir ürün ortaya koyacak gibi duruyor.

Samsung'un çıkan haberler üzerine özel bir sayfa hazırlayarak resmiyete kavuşturduğu Galaxy Tab'ın, 2 Eylül'de tüketici elektroniği fuarı IFA 2010 Berlin'de tanıtılacağı da böylece açıklanmış oldu. İşte Samsung Galaxy Tab'ın tanıtım videosu:

Samsung gibi Toshiba'nın da Anroid'li tabletini sunmak için IFA'yı bekleyenler arasında olduğu ileri sürüldü. Notebook Italia'nın haberine göre SmartPad adını almasını beklenen Toshiba'nın tablet bilgisayarı 10 inç boyutunda, USB ve HDMI çıkışlarına sahip. Bir web kameraya sahip olacağı da aktarılan SmartPad Tegra 2 yonga setiyle donatılacak.

Tablet bilgisayar haberleri bir bir doğrulanırken bu ürünlerin iPad ile mi yoksa kendi aralarında mı rekabet edeceğini de düşünmeden edemiyoruz. Bu yıl 50. yaşını kutlayacak IFA 2010 görünüşe bakılırsa oldukça hareketli geçecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.