StarCraft 2 Çıktı!

WarCraft'ında yapımcısı olan Blizzard firmasının efsanevi oyunu ilk StarCraft 1998 yılında piyasaya çıkmıştı. Çıktığı yıl 1,5 milyon adet satarak yılın en çok satan oyunu olan StarCraft, sonraki yıllarda gerçekleşen satışlarla 10 milyon adete ulaştı. Tüm bu başarıya rağmen Blizzard, pek çok firmanın yapacağı gibi piyasaya bir devam oyunu çıkartmak için acele etmedi.

Hatta ikinci StarCraft, 2007 yılına kadar resmen duyurulmadı bile. Fakat Blizzard oyun üzerinde çalışmaya 2003 yılında başlamıştı. 7 yıllık bir geliştirme sonunda nihayet milyonlarca oyuncunun merakla beklediği StarCraft II piyasaya çıktı.

İşte StarCraft II: Wings of Liberty ile ilgili ilk bilgiler, fiyatı, ekran görüntüleri ve videosu...

Yeni oyun 26. yüzyılda geçiyor ve Terran, Zerg ve Protoss ırklarının savaşını konu alıyor. Wings of Liberty savaşın özellikle Terran'lar açısına odaklanıyor. Daha sonra piyasaya çıkacak olan iki genişleme paketi Heart of the Swarm ve Legacy of the Void ise Zerg ve Protoss ırklarını konu alıyor olacak.

StarCraft II'nin en önemli özelliği çok oyuncu desteği. Buna rağmen tek kişi oynanacak senaryolar da bir önceki oyuna göre oldukça geliştirilmiş. Artık tek kişilik uzun senaryolarda öykü oyuncunun başarılarına göre farklılık gösterebiliyor.

Her yönüyle büyük bir başarı yakalaması beklenen oyunun özellikle Türkiye'de aldığı en büyük eleştiri fiyatı ile ilgili. Oyunun ithalatçısı Aral, StarCraft II'nin 140 TL'den, koleksiyon sürümünün ise 200 TL'den satılacağını açıkladı. Gelen yoğun eleştiriler nedeniyle ise Activision Blizzard'ın oyunun önerilen perakende satış fiyatının 59.99 Euro, koleksiyon sürümünün 89.99 Euro olarak açıkladığını söyleyen Aral yetkilileri, buna ÖTV ve diğer ek giderlerin eklenmesi nedeniyle fiyatın bu şekilde oluştuğunu açıkladı. Diğer yandan internet üzerinden 43 Euro'dan (yaklaşık 85 TL) başlayan fiyatlarla orijinal dijital kopya sahibi olmak mümkün.

StarCraft 2'ye bu kadar parayı ayırmadan önce sizi nasıl bir oyunun beklediğini merak ediyorsanız aşağıdaki resim galerimizi inceleyebilir veya videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.