Yeni Nesil URL Kısaltma Servisi: Kst.im

Twitter'ın hayatımıza soktuğu 140 karakter kısıtlaması URL kısaltma gibi "yan sektörlerin" de ortaya çıkmasına neden oldu. Artık şu anda tarayıcınızın adres satırında gördüğünüz gibi uzun web adreslerini paylaşmak için en pratik yol bir URL kısaltma servisi kullanmak.

TinyURL, Bit.ly gibi bu konudaki yabancı alternatiflerin yanında Getir.net ve Url.ac gibi Türkçe servisleri de hesaba katınca şu anda bu amaçla kullanabileceğiniz 100'den fazla hizmet bulmak mümkün.

Kst.im ise diğer bir Türkçe URL kısaltma servisi. Yüzlerce alternatifi varken bir URL kısaltma servisine daha ihtiyaç olmadığını düşünebilirsiniz. Ama Kst.im, sunduğu ek özellikler ile benzerlerinden ayrılıyor.

Kst.im basit bir URL kısaltma servisi olarak kullanılabileceği gibi, kategori ve etiket seçimi eklenerek URL kısaltmaya bağlantı paylaşım özelliği katıyor. Kst.im ile kısaltmak istediğiniz adresi 23 farklı kategoriden birini seçerek kısalttığınızda, sadece kolay paylaşılacak bir adres elde etmiş olmuyorsunuz, aynı zamanda diğer kullanıcılara ziyaret edebilecekleri bir site tavsiye etmiş oluyorsunuz. Adrese ekleyeceğiniz etiketler ise site üzerinde yapılan aramalarda kolay bulunmasını sağlıyor.

Kst.im üzerinden kategorisi "Özel" olarak işaretlenmemiş olan tüm kategorilere ait kısaltmalara yeniden erişmek mümkün. Sitenin en güzel özelliklerinden biri olan "ara / filtrele" sayesinde ister anahtar kelimelere göre, isterseniz de ziyaret edilme oranına göre listeleme yapmak mümkün. Eğer keşfedecek farklı siteler arıyorsanız aramanın yanı sıra, yine sol menüde yer alan "tag cloud"da en sık kullanılan bazı etiketlere ait siteleri listeleyebilirsiniz.

Bu servisi kullanmak için üye olmak zorunlu değil ama üye olmanın avantajları da var. Eğer üye iseniz Kst.im üzerinden paylaştığınız adresleri inceleyen kullanıcılar sizin Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardaki sayfalarınızı da görebiliyorlar ve paylaşımınızı beğenen kişilerin takipçiniz veya arkadaşınız olabiliyorlar.

Kst.im'i hazırlayan BRDNA'den Devrim Vardar'dan aldığımız bilgiye göre şu anda servisin İngilizce ve Rusya sürümleri de hazırlanmaktaymış. Yani görünüşe göre Kst.im yakında Türkiye dışındaki kullanıcılara da hizmet vermeye başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.