eBay Microsoft İle Bulutların Üzerinde

Dünyanın en büyük açık arttırma sitesi eBay, bu yıl içerisinde Microsoft'un bulut bilişim (cloud computing) çözümlerini kullanacağını resmen duyurdu. Microsoft'un uluslarası iş ortakları konferansı WPC 2010'da yapılan açıklamaya göre eBay, Microsoft'un Windows Azure platformunu kullanan ilk müşterilerden biri olacak.

eBay'in Microsoft'un Azure platformunu bir süredir test ettiği zaten biliniyordu. İşin ilginç tarafı ise eBay'in Microsoft'un sunucularında test ettiği sayfaların, bilişim devinin en büyük rakiplerinden biri olan Apple'a ait iPad ürünlerine ait olması.

Şimdiye kadar işin teknik kısmında Microsoft'tan büyük destek alan eBay, bu aşamadan sonra artık yavaş yavaş bu görevi de devralamaya başlayacak. eBay'in veri merkezlerine yüklenecek olan Windows Azure uygulamaları bir süre daha eBay ve Microsoft'ta görevli mühendislerin ortak çalışmaları ile yönetilecek.

Windows Azure hakkında daha detaylı bilgi almak için Microsoft'un resmi sayfasını veya Wikipedia'daki ilgili başlığı inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.