Facebook 2009'da Gelirlerini İkiye Katladı!

Facebook 2009'da Gelirlerini İkiye Katladı!

Facebook'un 500 milyona ulaşan kullanıcı sayısı ile dünyanın en önemli internet sitelerinden biri olduğunu artık herkes biliyor. Çoğu kimsenin bilmediği ise bu dev potansiyelin Facebook'a ne kadar para kazandırdığı. Reuters'ın farklı kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre Facebook'un geliri önceki tahminlerden çok daha yüksek.

6 yıldır yayında olan Facebook'un 2009 yılı gelirleri ile ilgili olarak daha önce firmanın yönetim kurulu üyelerinden Marc Andreessen 500 milyon dolara ulaşmayı hedeflediklerini söylemişti.

Fakat görünüşe göre Facebook'un 2009 yılı geliri bundan oldukça yüksek. Farklı kaynaklar Facebook'un yıllık geliri için 550 milyon ile 700 milyon dolar arası rakamlar telaffuz etmişlerdi ama Reuters'ın iki farklı kaynaktan elde ettiği bilgilere göre Facebook'un gerçek geliri 700 ile 800 milyon dolar arasında.

İddialara göre Andreessen'in 500 milyonluk yorumu bir yanlış hesabın sonucu değil, bilinçli olarak hatalı verilmiş bir bilgi. Andreessen o açıklamayı yaptığında Facebook'un gelirinin bundan çok daha yüksek olduğunu biliyordu ama beklentileri yükseltmemek için açıklamasında yaklaşık 300 milyon dolarlık ufak bir "ayarlama" yapma gereği hissetti.

Facebook'un 2008 gelirinin iki katından daha yüksek olan 800 milyon dolar, dünyanın en büyük sosyal ağ sitesinin bugün artık çok ciddi bir ekonomik güç olduğunu da ortaya koyuyor. Diğer yandan 2009 geliri yaklaşık 24 milyar dolar olan internetin diğer bir devi Google'la karşılaştırıldığında Facebook'un henüz kat edecek daha çok yolu var gibi görünüyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.