Röportaj: Çocuklara Özel Şehir Rehberi Cocukvizyon.com

Röportaj: Çocuklara Özel Şehir Rehberi Cocukvizyon.com

San Francisco'da kurduğu organizasyon şirketini 10 yıldır başarıyla sürdüren ve bu başarısını bir çok ödülle taçlandıran Simla Akyol ile Türkiye'ye yönelik projesi olan Çocuk Vizyon'u konuştuk.

Reyhan Çepik: Simla hanım,  bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Simla Akyol: ABD San Francisco'da "It's A Piece Of Cake" isimli çocuklara parti organizasyonu ve eğitici workshoplar düzenleyen bir firmanın kurucusu ve cocukvizyon.com'un (İnternet Çocuk Şehir Rehberi ve Ajandası) fikir annesiyim.

R.Ç: Türkiye'ye yönelik projeniz olan Çocuk Vizyon'u anlatır mısınız?

S.A: Şehre çocuk gözüyle bakan, eğitmen gözüyle inceleyen / araştıran ve rehber gözüyle sunan bir internet sitesi. "ne?, nerede?, ne zaman?, nasıl?" sorularını cevaplayarak çocuklu ailelere zaman kazandıran ve yol gösteren bir kaynak.

Cocukvizyon.com adresi çocuklarla ilgili tüm rehber bilgileri tek bir kaynaktan sunuyor. Böylece aranılan bilgilere kolayca ve zaman kaybetmeden tek bir adresten ulaşılabiliyor.

Vizyon Avantaj bölümünde üyelere sunulan özel hizmetler ve indirimler yer alıyor. Üyelerimiz e-posta adreslerine gönderilen Vizyon Bülten ile yeniliklerden haberdar oluyor.

R.Ç: Cocukvizyon.com'un arkasında kaç kişilik bir ekip var?

S.A: Cocukvizyon.com projesine dört kişilik bir ekiple yola çıktık. Bendeniz (fikir ve yatırım), Aslı Dede (proje yönetim, geliştirme ve pazarlama), Onur Yaşar (yazılım), Coşkun Çağlayan (tasarım).

Teknoloji ve içerik geliştirilmesi konularda dönem dönem proje bazlı destekler alıyoruz.

Üyelerimiz, okurlarımız (bilinçli anne-babalar, değerli eğitmenler) projenin devam etmesini, gelişmesini  isteyenlerden de büyük destek alıyoruz. Bizimle sürekli iletişimdeler. Şu firmanın adresi değişmiş hemen düzeltin diyenler, bu aktivite merkezi kapanmış kaldırın diyenler, yeni bir yer keşvettik sitede bulamadık hemen ekleyin diyenler...

Her ne kadar vizyon arkasında dört kişilik bir ekip gibi gözüksekte koskocaman bir ekibiz biz.

R.Ç: Amerika'dan Türkiye'ye yönelik bir servis yönetmek zor oluyor mu? Ne gibi zorluklar yaşıyorsunuz?

S.A: Elbette zorlukları var ama ben avantajlarına fokus olmayı tercih ediyorum. Ekibin yarısı ABD'de yarısı Türkiye'de olduğundan gerçek anlamda 7/24 hizmet verebiliyoruz. Silikon Vadisi’nin kapı komşumuz olmasıyla da teknolojik gelişmeleri çok yakından izleme ve değerlendirme şansına sahibiz.

R.Ç: Çocuk Vizyon'un diğer anne ve aile servislerinden farkı nedir?

S.A: Cocukvizyon.com çocuk şehir rehberi ve ajandası hizmeti sunuyor. Diğer anne çocuk sitelerinde annelere yönelik çok çeşitli konular ve uzman görüşleri yer alıyor. Rehber ve ajanda niteliğinde bilgiler de zaman zaman yer alıyor. Çocuk Vizyon ise, sadece anneleri hedeflemiyor. Anne, baba, eğitmen, yeğenini ya da arkadaşının çocuğunu haftasonu gezmeye götürmek isteyen tüm yetişkinler cocukvizyon.com adresinde çocuklara hizmet veren mekanları ve şehirdeki güncel etkinlikleri görüyorlar. Bizim hizmet alanımız “çocuklarla ilgili mekanlar ve etkinlikler”. Çocuk Vizyon ekibi şehrinizdeki en iyi yerleri araştırıyor. Çocuğunuz ve aileniz için farklı seçenekler sunuyor ve size ipuçları veriyor. Hem şehirde yaşayan, hem de şehri gezmeye gelen ailelere rehber oluyor.

Ayrıca okurlarımız bilgi /etkinlik ekliyor, kurumlar ve etkinlikler hakkında fikir paylaşımı yapıyor, etkinlikleri ve mekanları arkadaşlarına tavsiye ediyor.

R.Ç: 10 yıldır Amerika'da kendi şirketinizi yürütüyorsunuz. Hedef kitleniz çocuklu ailelerden oluşuyor, hazır böyle bir deneyime ve pazar bilgisine sahipken neden Çocuk Vizyon'u Türkiye için uyarladınız?

S.A: Türkiye’de gerçek anlamda çocuk şehir rehberi ve ajandası olmaması yeterli bir nedendi bence. Yok diye şikayet etmek yerine var etmek istedim.

Türkiye’de çocuklara ve ailelere yönelik aktiviteler, eğitim seçenekleri, sağlık, eğlence ve alışveriş merkezleri, atölyeler, parklar, müzeler, yeme-içme, tatil, gezi, yaz ve kış kampları, parti hizmetleri, oyun grupları, festivaller, kültür ve sanat etkinliklerinin sayısı her geçen gün artıyor. Çocuk dünyasına hizmet veren kurumlarla velileri buluşturan bir platforma ciddi bir ihtiyaç olduğunu düşündüm. Kısacası ABD’deye yeni bir renk katmak yerine Türkiye’de olmayanı yaratmak istedim.

R.Ç: Çocuk Vizyon için gelecek planlarınız neler? Eklemeyi düşündüğünüz yeni özellikler var  mı?

S.A: Üyelerimize içeriğe daha çok katılımı ve paylaşım olanağı sağlayan projeler geliştiyoruz. cocukvizyon.com iPhone Uygulaması ve google maps entegrasyonu üzerinde çalışıyoruz.

R.Ç: Amerika'ya açılma gibi bir planınız var mı?

S.A: Öncelikle projenin sadece İstanbul değil, tüm Türkiye’ye açılmasını hedefliyoruz. Sitenin multi language (çoklu dil) platforma geçişi ve dünyaya açılması planlarımız arasında. Böylelikle Türkiye’yi ziyarete gelen yerli ve yabancı çocuklu ailelere de rehber olmuş olacağız.

R.Ç: Son olarak Çocuk Vizyon'un gelir modeli nedir?

S.A: Banner reklamları, sayfa ve grup sponsorlukları, kurumlara / mekanlara sunduğumuz kurumsal üyelik paketleri ve danışmanlık hizmetleri.

R.Ç: Bu keyifli sohbet için teşekkür ederim.

S.A: Ben teşekkür ederim, Türkiye'ye selamlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.