Kişiye Özel Alışveriş Sitesi: Caramel İstanbul

Kişiye Özel Alışveriş Sitesi: Caramel İstanbul

caramel istanbul logoNeredeyse her hafta yeni bir grup alışveriş sitesi duyduğumuz şu günlerde sizlere farklı bir konseptten, kişiye özel ürünler sunan bir alışveriş sitesinden Caramel Istanbul'dan bahsedeceğim. Kurucularından Hülya Çeltekoğlu Bereket'e Webrazzi adına hem servisi hem de pazarı tanımak adına sorular sordum.

Serkan Ünsal: Hülya merhaba, öncelikle Caramel İstanbul'u bir cümleyle bizlere özetlemen mümkün mü?

Hülya Çeltekoğlu Bereket: Herkese selamlar....Caramel İstanbul tek cümleyle: Stil sahibi mutluluk elçisi.

S.Ü: Fikir nasıl ortaya çıktı ? Pazarda bu alanda bir boşluk olduğunu mu gördün?

H.Ç.B: Caramel İstanbul aslında bir ihtiyaçtan doğdu. 2008 yılı başında hem bekarlığa veda partim, hem de düğünümüz için orijinal, bana ve eşime özel, farklı ve yaratıcı ufak hediyeler arayışına girdim. Konuklarım için kalıcı, gerçekten bir hatıra niteliği taşıyan birer hediye olsun istiyordum. Şık ve anlamlı bir ürün olması çok önemliydi. Ancak ne yazık ki bu tür ürünleri Türkiye’de bulmakta çok zorluk çektim. Özellikle kişiselleştirme yaptırmak çok zordu. Aradığımız ürünlerin bir kısmını Amerika’dan tedarik ettik, birkaç ürünü de burada kendimiz tasarlayıp ürettirdik. Caramel İstanbul’u birlikte kurduğum, Davut Köse olmasaydı, istediğim tasarımları yapmamız çok zor olacaktı. Hem benim pazarlama kariyeri yapıyor olmam ve reklam dünyasına yakınlığım hem de tasarımcı arkadaşlarım olması işimi kolaylaştırmıştı ancak herkes için hayat bu kadar kolay olmayabilir.

Sevdiklerinize özel günlerde sunabileceğiniz hediyeler anlamında, istediğiniz bir ürünü bulmak, onu size özel olacak şekilde kişiselleştirmek, bunu kolayca ve ne ödeyeceğini bilerek, ne zaman teslim edileceğini bilerek yapabilmenin zorluğundan doğdu diyebiliriz Caramel İstanbul, yüksek adetlerde yaptırmaya gerek olmayacak, makul fiyatlı ve sıradışı ürünlerin eksikliğinden yola çıkılarak yaratıldı. Davut ile birlikte tasarımcı olmayan kişilerin de şık ve yaratıcı ürünlere sahip olabilmesini, hem de bunu yerinden bile kalkmadan ve ne ödeyeceğini bilerek yapabilmesini sağlayan bir site neden olmasın diye düşündük ve caramelistanbul.com’u yarattık.

S.Ü: Şu sıralar sen de farketmişsindir, grup alışveriş çok popüler gözüküyor, kişiye özel alışveriş sitelerinin pazardaki yerini nasıl görüyorsun?

H.Ç.B: Ben Türkiye’de bu sitelerin çok daha büyüyeceğini ve toplam alışveriş cirosundan daha da büyük ciro alacağına inanıyorum. Internet üzerinden alışveriş Türkiye’de halen küçük bir pazar, ama her yıl katlanarak büyüyor. Bu pazarın büyümesinde en büyük sorumluluk e-ticaret yapan markalara düşüyor. Öncelikle müşterinin alacağı ürünü net olarak sitede görebilmesi, görsel kalitenin yüksek olması, müşteri hizmetleri kalitesinin bir mağazadaki kadar iyi olması, aradığınızda ya da mail attığınızda size kısa bir sürede sorunuz ile ilgili geri dönülmesi, güven, ürünün kalitesi ve fiyatı çok çok önemli. Türkiye’de halen internetten alışveriş,  mağazaya göre özellikle fiyat avantajı var ise tercih edilmesi gereken, ya da standart olan ürünlerin alınabileceği bir mecra olarak görülüyor. Halbuki dünyada şu an herkes, herşeyi internet üzerinden alıyor. Bu büyük bir kolaylık ve esneklik getiriyor. Size zaman kazandırıyor. Sitelerin gelişmesi ile birlikte ve özellikle müşterilerin korkusuzca alışveriş yapmaya alışması ile e-ticarete olan talep daha da artacak. Fiyat avantajından çok daha farklı talepleri olacak müşterilerin.

Biz Caramel İstanbul olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Amacımız lüks bir mağazadaki kadar yüksek seviyede müşteri hizmetleri kalitesini sağlamak; müşterilerimize hiçbir yerde bulamayacakları çok özel ürünleri sunmak; ürünleri istedikleri şekilde kişiselleştirilmelerini ve bunu yerlerinden bile kalkmadan makul fiyatlarla yapmalarını sağlamak ve kısa bir sürede ürünlerini kapılarına kadar göndermek. Tabii ki en önemlisi harika dekore edilmiş bir mağazada dolaşırmış gibi görsel açıdan zengin, ürünlerin özel resimleriyle zenginleştirilmiş bir site sunmak.

S.Ü: Caramel İstanbul'u kimler kullanıyor ? Özellikle ilgini çeken müşteri kitleleri var mı ? Bize anlatabileceğim müşteri hikayeleri var mı?

H.Ç.B: Özellikle anne adayları, evine özen gösteren stil sahibi bayanlar, gelin adayları ve küçük çocukları olan anne-babalar ile sevdiklerine özel heyideler arayan kişiler diyebilirim. Anne adayları ve gelin adayları çok büyük bir heyecanla hizmet verdiğimiz müşterilerimiz. Hem özel ve mutlu günlerine çok az bir zaman kala heyecanlarını onlarla paylaşıyoruz, hem de onlar için özel ürünler hazırlayıp özel günün bir parçası oluyoruz.

Size anlatabileceğim en güzel hikayeler işte tam da bu müşterilerle ilgili. Aniden doğuma gitmesi gereken, bebeğin beklenenden çok erken geldiği zamanda annelerimiz bizi arayıp bebek şekerleri için yardım isteyebiliyor. Çok kısa bir sürede ürünleri hazırlayıp hastaneye yetiştiriyoruz. Bebeğini kucağına alan anne ile yaptığımız samimi ve duygusal görüşme inanın çok özel. Ya da sürpriz bir nikah törenine, Bodrum’a yetiştirdiğimiz nikah şekerleri de çok hoştu. Damatla, nikahtan henüz haberdar olmayan gelin adayının zevkini telefonda konuşup, kısıtlı davetliler için hazırladığımız nikah şekerleri unutulmaz bir anı oldu.

S.Ü: Caramel İstanbul'u incelediğimde aklıma Amerika'da kutlanan "Sweet 16" geldi. Türk insanı da özel günlere bu kadar önem veriyor mu ? Ülkemizde durum nasıl?

H.Ç.B: Ülkemizde özel günlere olan ilgi arttı. Eskiden bir davet ya da kutlama yapmak çok meşakkatli gelirdi. Şimdi ise her özel gün, hemen bir kutlamaya dönüştürülebiliyor. Hatta özel bir gün olmasına gerek yok, yaza merhaba partisi, hoşgeldin partisi, karnı burnunda partisi gibi birçok konseptli parti artık çok kolay organize edilebiliyor. Amacın sadece eğlenmek ve birbirini seven insanların biraraya gelmesi olduğunu düşünürsek işler biraz daha kolay oluyor. Arkadaşlar arasında bir işbölümü ile, parti organizasyonunu kolayca kotarabileceğiniz Caramel İstanbul gibi markaların da yardımıyla kutlama yapmayı artık gözünüzde büyütmüyorsunuz. Mesela bizde diş buğdayı, ilk adım partisi, Oscar Gecesi gibi kutlamalar için bile ürünler var.

S.Ü: Son olarak soru sormak yerine Webrazzi okuyucuları için bir süprizin var mı?

H.Ç.B: Evet tabii ki var WEBRAZZI yazıp, info (at) caramelistanbul.com’a mail atan ilk kişi, Caramel İstanbul’dan sürpriz bir hediye kazanacak!!

Güncelleme: Webrazzi yazarak mail gönderen ilk kişi Ersin Koç oldu ve Caramel İstanbul'dan süpriz bir hediye kazandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.