Teknolojik cihazların yazılımları ne kadar güvenli olursa olsun bazı yaramazlar (?) bu güvenliğin üstesinden gelip kendi istediklerini yapabiliyor. Mac OS'un güvenli olması ile övünen Apple, hiç hoşuna gitmeyecek bir durumla karşı karşıya.

iPhone OS işletim sistemini Jailbreak ile geçildiği ve Apple'ın bunu yasadışı olarak nitelendirdiği herkes tarafından biliniyordu. Ancak iPhone OS'a ilgi duyan yazılım korsanlarından PlanetBeing ve arkadaşları biraz ileri giderek iPhone 2G üzerine Android kurmayı başardı. Twitter'da yeteneğini paylaşan PlanetBeing, 1 yıl kadar önce iPhone üzerinde Linux'u çalıştırmasıyla da tanınıyordu.

PlanetBeing son çalışmasında iPhone OS'u kaldırmadan Linux temelli OpeniBoot ile Android'e geçiş yapıyor ve Andoid'li iPhone, görünüşte gayet düzgün çalışıyor. Android'in çeşitli işlevlerini deneyen korsanımız, intenete bağlanabiliyor, müzik dinleyebiliyor, SMS ve aramada da başarılı oluyor. PlanetBeing, kaynak dosyalarını da blogundan paylaşırken, iPhone 3GS'i değiştirmenin biraz daha zaman alabileceğini ve belki iPhone OS üzerinde Flash'ın da üstesinden gelebileceğini söylüyor.

AppStore daha önce Andoid'li Motorola Droid'in tanıtımı sayılabilecek bir uygulamaya onay vermemişti, bakalım bu durum karşısında nasıl bir önlem alacak. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.