Dell'in Android Ailesi: Aero, Thunder, Flash, Smoke ve Looking Glass

Windows Phone altyapısında sunduğu 4.1-inç OLED ekranlı Dell Lightning ile akıllı mobil pazarında atağa geçen Dell, Android'e yönelerek adından söz ettirmeye başladı. CTIA 2010'dan gelen haberlere göre Dell piyasaya oldukça iddialı girecek. İşte Dell'in Android'li cihazları:

Dell'in yeni cihazı Aero daha önce duyumu alınan cihazın ta kendisi. 624 MHz Marvell işlemciye sahip ve 3.5 inç kapasitif dokunmatik ekranı ile el yazısı tanıma özelliğine sahip. QuickOffice, ActiveSync, dahili fotoğraf düzenleme aracı ve sosyal uygulamalara sahip olacak Aero'nun Windows Media DRM ile çalışacak bir müzik oynatıcıya da sahip olabileceği söyleniyor. Android 1.5 ile gelecek cihaz, yılın 2. yarısında Android 2.1'e yükseltilebilecek.

Dell Thunder ise Aero'ya nazaran daha güçlü. Windows Phone 7 Dell Lightning'e arkadaşlık edecek cihazın beklenen özellikleri arasında Android 2.1 de var. 4.1 inç WVGA OLED ekran, Flash 10.1, entegre Hulu uygulaması, 8MP kamera ve Exchange Activesync'a sahip olması beklenen Thunder'in HSDPA ile 7.2Mbps indirme hızı ve HSUPA ile 5.76Mbps yükleme hızı sunacağı dile getiriliyor.

Dell Flash (isim net değil) ise Froyo olarak da adlandırılan Android'in gelecek versiyonu Android 2.2'yi vaadediyor. Thunder'dan bir üst seviyede olacak modelin beklenen özellikleri ise şöyle; 800MHz Snapdragon işlemci, 3.5 inç TFT LED ekran, 5MP kamera, 512MB RAM ve ROM. 11mm kalınlığındaki cihazın 850 / 1900 / 2100MHz HSPA bağlantı desteğiyle 14.4Mbps indirme ve 5.6Mbps yükleme hızı sunması da beklenen özellikler arasında.

Dell'in önemli ürünlerinden biri olacak Smoke, muhtemelen şirketler için önerilen akıllı telefonlardan biri olacak. 2.8 inç QVGA ekranı, QWERTY tuş takımı ile 800MHz hızında yeni nesil MSM7230 Qualcomm işlemciye sahip olacak 0lan Dell Smoke, 5MP otofokuslu kamera, 14.4Mbps HSPA, 32GB'a kadar microSD desteği ve gürültü engelleyen 2. mikrofona sahip olacak.

Dell bu akıllı telefonların üzerine bir de Android'li tablet bilgisayar ekliyor. Strake ile ilk çıkışı yapan Dell'in yeni cihazı Looking Glass, Tegra 2 işlemciye sahip olacak ve 800x480 çözünürlüklü 7 inçlik ekranıyla TV yayınlarının izlenmesine de olanak tanıyacak. Android 2.1 altyapısındaki Looking Glass'ın, 3G, 4GB RAM, 4GB flash bellek ile 1.3MP kamera ile Kasım ayında çıkması bekleniyor.

Dell'in Android üzerine düşündüğü geniş ekranlı cihazlarını da topluca şu grafikte görmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.