Palm'a İlgi Büyüyor, Son Talip Çinli Huawei

Palm'a İlgi Büyüyor, Son Talip Çinli Huawei

İlk akıllı telefon üreticilerinden Palm, içinde bulunduğu rekabet ortamında gerilemeye başlamasının ardından, kısa süre önce şirketi satma kararı almış ve teklifleri değerlendireceğini açıklamıştı. Microsoft, HTC, RIM ve Lenovo'nun ardından Huawei de Palm'a göz kırpmaya başladı.

Son dönemde Pre Plus ve Pixi Plus adlı yeni nesil cihazlarını piyasaya süren Palm, Apple ve Google gibi devlerin yarışı büyütmesi nedeniyle görünen o ki istediğini alamadı. Nokia'nın dahi pazar payını kaybettiği yeni dönemde Palm'ın kapanışından ziyade kimin bünyesine katılacağı asıl merak konusu.

İlk dijital asistan (PDA) üreticilerinden olan Palm'ın teknik anlamda sahip olduklarına şüphe yok. Piyasanın hem yeni hem de eski oyuncuları için küçük bir bedelle oldukça karlı bir yatırım olacak Palm'a, şu anda Microsoft, HTC, RIM(Blackberry) ve Lenovo'nun ilgisi olduğu biliniyor. Bunlar arasına son olarak katılan Huawei'in attığı adımlar da dikkat çekiyor.

Aslında telekomünikasyon altyapısı ve mobil şebeke teknolojileri üreten Huawei, Android ile mobil cihaz pazarına girerek farklı bir çıkış yapmıştı. Çinli Huawei, 4 yeni Android telefonla da bu alanda ilerleyeceğini göstermişti. Huawei bu alanda daha ciddi adımlar atmak için şimdi de Palm ile görüşmeye başlamış. Bu atılım gerçekleşirse diğer global markaları ne kadar etkiler emin değiliz, ancak Çin gibi büyük bir pazar için oldukça etkili olacağı kesin.

Daha önce Siemens'in mobil telefon bölümünü sattığı BenQ'nun da pek ön planda olmadığını, Sony ile Ericsson'un da beraber hareket ederek ayakta durmaya çalıştığını biliyoruz. Görülen o ki iPhone'un mobil cihaz dünyasına yaptığı devrim niteliğindeki çıkış, birilerinin suyunu kaynatmaya devam ediyor. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.