Güncel Android Market İstatistikleri

Mobil uygulama dünyasında AppStore'un en büyük rakipi Android Market'e dair önemli istatistikler, Android uygulamaları ve oyunlarının derlendiği AndroLib tarafından paylaşılmış.

AndroLib'in uygulama geliştiricilerin takibinden raporladığı sonuçlara göre Android Marketin yükselen çizgisi Mart ayında büyük bir zıplama yaşamış. Şubat 2010'da Android Markete giren uygulama sayısı 5532 iken, Mart ayında bu rakam 9308, yani yaklaşık olarak son iki aya eşdeğer. Nisan ayına da iyi bir giriş yapılmış.

Android Market İstatistikleri

Android Market'teki uygulamaların %13,6'sı oyunlardan oluşuyor. Toplam 42.432 uygulamanın yaklaşık %60'ı ücretsiz iken kalan %40'ı ücretli olarak sunuluyor.

Uygulamalardan duyulan memnuniyet ise oldukça iyi. Kullanıcı yorumlarıyla beraber yapılan derecelendirmelere göre uygulamaların %42'si tam not almış. Memnuniyet düzeyi yaklaşık %60 iken memnuniyetsizlik oranı %27,4. Ülkelere göre yapılan dağılımda İngilizce kullanılan uygulamalarda duyulan memnuniyetin az olmasını kullanıcıların seçiciliğine bağlamak sanırım yanlış olmaz.

Android Market İstatistikleri 2

Android uygulamalarına gösterilen rağbet de AndroLib'in raporunda işlenmiş. Rapora göre uygulamaların yaklaşık %60'u 500 defadan az indirilmiş. Biraz yukarılara bakacak olursak 10.000-50.000 arası indirilen uygulamalar %7 iken 50.000-250.000 arası %2,2 oranında olmuş. 250.000'i aşkın indirilen uygulamalar ise %0,1'in altında.

Bu bilgiler ışığında Android Marketin iyi bir çizgi yakalamış olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle belli bir eşiği aştıktan sonra daha aktif olacağına hiç şüphe yok. Yeni yıldaki hızlanan yükselişin ardında Nexus One'dan ziyade HTC'nin payı  olduğunu söylemek sanırım haksızlık olmaz. Son raporlar da HTC'nin durumdan memnun olduğunu gösteriyor. DLD ve daha birçok etkinliklerde Nexus One dağıtan Google, ürünün gidişatından çokta memnun değil ki Mayıs Ayında I/O Geliştiriciler Konferansı'na katılacaklara da Nexus One veya Droid'den birini hediye edecekmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.