Microsoft Tag Reader Android Store'da Açılışı Yaptı

Windows Phone ile mobil işletim sistemini geliştiren ancak eski versiyonlar ile uyum sorunları yaşayan Microsoft, Google'ın mobil uygulama sahasına giriş yaptı.

Tag Reader uygulamasını Windows Mobile ve Windows Phone işletim sistemlerinin yanında iPhone, Symbian, Blackberry ve iPhone için pazara sunan Microsoft şimdi de kapsama alanına Android'i eklediğini duyurdu.

Microsoft, 2 boyutlu barkodların okunması için uluslararası QR Kod (ISO/IEC 18004:2006) teknolojisinin aksine kendi geliştirdiği teknolojiyi (High Capacity Color Barcode (HCCB)) kullanıyor. Bu teknolojiyi de sunduğu Microsoft Tag Reader uygulaması ile destekliyor.

QR Code barkodların karesel birimlerinin aksine üçgen şekilleriyle tanımlanan Microsoft Tag'ları ile bu alanda elbette bir rekabet doğuyor. Microsoft kendi teknolojisini mümkün olabildiğince yaymak istese de QR Code teknolojisinin daha iyi tanımlama kabiliyeti olduğuna inanan tarafların hangi seçeneği kullanacağı önem taşıyor.

Microsoft Tag Reader, Microsoft'un Android markete ilk olarak sunduğu uygulama olurken, Apple App Store'a Aralık 2008'de Seadragon uygulamasıyla giriş yapmış, 2009 başında da Microsoft Tag Reader'i App Store'a sokmuştu.

Tüm versiyonlar için http://gettag.mobi adresinden Microsoft Tag Reader'in mobil sayfasına ulaşabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.