Facebook Fotoğraflarınızı Kolaylıkla Bastırabileceksiniz

Facebook Fotoğraflarınızı Kolaylıkla Bastırabileceksiniz

İnternetin artık genele yayılmış, diğer bir deyişle, halka inmiş bir mecra olduğunu son derece iyi biliyoruz. Gişe rekorları kıran filmler, satış rekorları kıran albümler, henüz satışı başlamadan piyasaları kasıp kavuran teknolojik ürünler ve ülkelerin geleceğine yön verecek olan aktiviteler tamamen internetin gücü ile destekleniyorlar.

Durum böyle olunca bu mecranın en önemli oyuncuları da geleneksel sektörlerin stratejilerinde kendilerine yer bulur oldular.

Her ne kadar herkes onu bir sosyal ağ ve arkadaşlarla iletişim platformu olarak görse de, aslında Facebook fotoğraf paylaşımı konusunda internetin en büyük sitesi konumunda.

Sadece fotoğraf paylaşımına odaklı Flickr'dan bile daha fazla fotoğrafı barındıran Facebook'un bu gücü Kodak'ın da dikkatini çekmiş olacak ki, şirket çok kısa süre içinde, bu yaza doğru, fotoğraf baskısı için kullanılan kiosklarına Facebook'u da dahil ediyor olacak.

Bu sayede isteyen herkes Kodak'ın fotoğraf kioslarından Facebook fotoğraflarını servise hızlıca giriş yaparak bastırabilecek.

Facebook'un yanında Google'ın fotoğraf paylaşım servisi olan Picasa'yı da destekleyecek olan bu kiosklar Türkiye'de ne zaman faaliyete sunulur bilemiyorum. Ancak çevrimiçi ile çevrimdışının kesiştiği bu ve bunun gibi örneklere önümüzdeki dönemlerde de fazlasıyla rastlayacağımızı biliyorum.

Kodak'ın Facebook ve Picasa'dan fotoğraf basmayı destekleyen kiosklarının nasıl çalıştığını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

NOT: Videoyu YouTube'dan ekledik. Henüz YouTube'a nasıl gireceğinizi bilmiyor ve bu videoyu görüntüleyemiyorsanız bir Google araması yapabilirsiniz. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.