Nokia geçen yılın Ekim ayında Apple'ı 10 farklı patent için dava etmiş, Apple da aralık ayında buna 13 patent davası ile yanıt vermişti. Şimdi yeni bir patent davası da Apple ile HTC arasında başlamış görünüyor.

Apple, Steve Jobs'un devrim yaratan bir teknolojiyle hazırlamış olduklarını söylediği iPhone ve teknik mimarisi için HTC'ye 20 farklı patent için dava açtı. Arayüz, teknik mimari ve donanım olarak çeşitli suçlamalarda bulunulan HTC ise davayı basından öğrendiğini ve 13 yıldır kendi teknolojilerini ürettiklerini, patent haklarına saygılı olduklarını dile getirmiş. Konuyla ilgili olarak Steve Jobs'un bir başka söylemi ise dikkat çekici;

"Rakiplerimizin bizim teknolojimizi çalmalarını oturup izleyebilir ya da bu konuda birşeyler yapabilirdik. Biz bir şeyler  yapmayı tercih ettik. Rekabet iyidir ancak rakipler kendi teknolojilerini ürettiğinde, bizimkilerini çaldıklarında değil."

iPhone'u telefonun yeniden icadı olarak nitelendiren Jobs'un, iPhone'un beraberinde sunduğu App Store bugün 150.000 mobil uygulamaya sahip. 90 ülkede 40 milyon civarı iPhone kullanıcısının kullandığı teknolojiye gözü gibi bakan Apple eğer haklıysa Google Nexus One'ın da donanımını sağlayan HTC'nin başı sıkışabilir.

HTC'nin yalnızda Android tabanlı ve Sense arayüzü kullanan ürünlerine değil diğer bir takım cihazlarına da dava açan Apple'ın dilekçeleri global kaynakların eline ulaşmış bile. Bu davadan HTC, Android ve Google'ın ne kadar yara alacağı önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.