MovieClips.com: Filmlerin Yüksek Kaliteli Bölümlerine Artık Tüm Dünya Ulaşabiliyor

MovieClips.com: Filmlerin Yüksek Kaliteli Bölümlerine Artık Tüm Dünya Ulaşabiliyor

Filmlerin kısa süreli yüksek kalite görüntülerine yer veren MovieClips.com bugün itibariyle tüm dünyaya açıldı. Bünyesinde 12.000 video barındıran servis birçok yapımcı firmayla gerçekleştirdiği anlaşma sonucunda artık hem Amerika dışına çıkmış oldu hem de bu fırsatla tüm veritabanına erişim sağlanabilen API'sini devreye aldı.

MovieClips'i kullanmadan tam olarak ne yapabildiğini bilmeniz pek mümkün değil. Elbette, tüm filmleri seyredebildiğiniz bir video sitesinden bahsetmiyoruz. Servisin sahip olduğu veriyi nasıl değerlendirdiğine baktığımızda oldukça başarılı bir şekilde oyuncu, film, sahne, aksiyon, sahnenin modu gibi çok geniş filtreleme seçenekleri sunduğunu görüyoruz. Örnek vermek gerekirse, 12.000 klip arasından içinde "yemek yapma" sahnesi olanları kolaylıkla filtreleyebiliyorsunuz.

MovieClips sinema aşıkları için sağladığı bu servisi biraz daha eğlenceli hale getirmek için her film klibinin sonuna kullanıcıların istedikleri soruları eklemesine de imkan sağlıyor. Mesela "Hot Shots" filminden bir sahnenin altında filmin oyuncularından Charlie Sheen ile ilgili "Charlie Sheen'in kaç kardeşi var?" gibi bir soru yer alıyor. Kliple ilgili kullanıcıların girdikleri sorulara cevap verdikten sonra da testten kazandığınızı puanını öğrenebiliyorsunuz.

İnovatif, teknik üstünlüğe sahip ve eğlenceli bir servis olan MovieClips'in artık tüm ülkelerden erişilebiliyor olması inanıyorum ki sizlerin de ilgisini çekecektir.

Özellikle girişimci okuyucularımız için başvuru ile onay alınması gereken MovieClips API'si ile oldukça özel uygulamaların geliştirilebileceğini düşünüyorum. Bloglar, sinema siteleri, sosyal paylaşım platformları gibi birçok servis için MovieClips'in sağladığı veriler değerli olabilir. Henüz bugün açılan bir API servisi olduğu için de dünya çapında popüler olabilecek uygulamalar planlanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.