Nexus One da Çoklu Dokunmatik Ekrana Kavuştu

Andorid 1.5 ile gelen HTC Hero çoklu dokunmatik ekranı ile iyi bir izlenim uyandırırken, Google'ın telefonu Nexus One'in çoklu dokunmatik olmaması teknoloji takipçilerini şaşırtmıştı. Ancak Google'dan gelen beklenmedik bir güncelleme ile Nexus One da çoklu dokunmatik yeteneklerine kavuştu.

Nexus One sahipleri artık "pinch-to-zoom" olarak anılan iki parmakla çimdikleme biçimindeki yakınlaştırma/uzaklaştırma yeteneğini galeri, web tarayıcısı ve harita üzerinde kullanabilecekler.

Sadece bu yenilikle yetinmeyen Google, Google Maps 3.4 sürümünün yanında Google Goggles uygulamasını da varsayılan uygulamalar arasına eklemiş. Ayrıca 3G bağlantı ayarlarını da geliştirmiş. Güncelleme bilgisini haftasonuna kadar tüm Nexus One kullanıcılarının alacağı bilgisi eklenmiş.

Biraz geç olsa da kendini düzelten Google'ın, Nexus One'ı sunarken bu desteği unutmuş olmasını düşünemesek de neden bu şekilde bir çıkış yaptığına da bir yanıt alabilmiş değiliz. Kullanıcılar tarafından standart olarak beklenen bu özelliğin özellikle geniş ekranlı mobil cihazlarda daha fazla işe yarayacağına şüphe yok. Google'ın bu hareketi bakalım Apple tarafında bir yankıya sebep olacak mı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.