Steve Jobs Google'a Kızdı, Yeni iPhone İddialı Olacak

Apple'ın iPad çıkarmasının ardındaki bir yenilik de yeni işlemcisi Apple A4 oldu. Şimdi Apple'ın çıkartması beklenen yeni iPhone için de aynı işlemciyi kullanacağı konuşuluyor.

Geliştirilmesinde 150  mühendis ve 500 milyon dolarlık bir yatırım olan A4'ün 4. nesil iPhone ile de gelerek cihazın performansını ve pil ömrünü geliştirmesi bekleniyor. Şu anda iPhone 3GS 833 MHz Samsung işlemciye sahipken, iPhone ve iPhone 3G 620 MHz'lık işlemciye sahip. Nexus One ise 1GHz'lik işlemcisi ile şu anda piyasanın en iyisi konumunda.

Bir etkinlikte görüşlerini paylaşan Steve Jobs, Google'ın mobil cihaz alanında çalışmasını tasvip etmediğini, Adobe'un ise tembel bir şirket olduğunu dile getirdi. Google'ın iPhone'u öldürmek niyetinde olduğunu söyleyen Jobs, bunun gerçekleşmesine izin vermeyeceklerini ve yeni özellikleriyle Android'in iPhone'u yakalayamayacağını ekledi.

Konuşmasına Adobe'un tembel olduğunu söyleyerek devam eden Jobs, Flash'ın çok fazla hatalı barındırdığını bu haliyle Apple'ın Carbon'unun yanına bile yaklaşamayacağını söylemiş. Jobs gelecekte kimsenin Flash kullanmayacağını ve herkesin HTML5'e yöneleceğini dile getirerek yeni bir tartışmanında fitilini ateşlemiş oldu.

2008'de P.A. Semi'yi satın alarak bu alanda atılım yapan Apple, 1GHz'lik işlemcisine ilk olarak iPad'de yer verdi.  Ancak tüm yönetimi yazılımların kontrolüne bırakan ve Apple için daha önce de tartışılan donanımsal gizlilik (DRM) hakkında Steve Jobs konuşmayı tercih etmiyor. Bakalım yaza doğru gelmesi beklenen yeni iPhone'u yeni bir gövde gösterisi yapabilecek mi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.