Kasım 2009'da Erhan Erdoğan'ın yazısı ile Webrazzi'de incelemesine yer verdiğimiz lokasyon bazlı servis foursquare bugüne kadar sadece dünyanın belirli şehirlerini kapsıyordu. Sadece servisin devrede olduğu şehirlerde tam anlamıyla kullanılabilen 2010'un Twitter etkisi yaratacak uygulaması an itibariyle artık tüm dünyaya açıldı.
Bulunduğunuz mekanı bildirebildiğiniz, mekanlara gitme sıklığınıza göre ünvanlar aldığınız, diğer kullanıcılarla tecrübelerinizi paylaştığınız ve tabi ki sosyal bir platformun en önemli özelliği olarak arkadaşlarınızla bağlantı kurup onların gittikleri yerlerden haberdar olduğunuz foursquare, son dönemlerde özellikle Amerika'da ciddi kullanım oranları yakalamıştı.
Avrupa'da belirli şehirlerde de servisi devreye aldıklarında girişimin kurucularından İstanbul'un yakında dahil edileceği bilgisini almıştım. Bugün şirketin Twitter mesajı ile haberdar olduğum bu global açılım sayesinde foursquare aslında önemli bir kilometre taşını da aşmış oldu ve büyüme için önündeki ciddi engeli kaldırdı.
Erhan'ın yazısında da bahsettiği gibi Twitter’dan sonraki “büyük şey” olarak anılan foursquare'e yavaş yavaş alışmaya başlamanızı öneriyorum. Çünkü çok büyük olasılıkla 2008 yılında Facebook ve 2009 yılında Twitter dalgasının ülkemizi vurduğu gibi 2010 yılında da Türkiye ile birlikte dünyayı foursquare dalgası vuruyor olacak.
Kullanıcılarının sürekli gittikleri mekanlardan indirim, hatta "mekanın valisi" olan kullanıcıların Amerika'da bu aralar başlayan kampanyalarla ücretsiz hizmetler alabildikleri foursquare, Türkiye'de de markaların radarına girdiğinde servisin öncülerinden olmak herzamanki gibi Webrazzi okuyucularına yakışacaktır.
Eğer henüz foursquare'i incelemediyseniz, Twitter, Facebook gibi popüler sosyal ağlarla entegre çalışabilen bu geleceğin servisini denemenizi ve kaydınızı hızlısından gerçekleştirmenizi öneriyorum.