Apple Tablet'in İsmi Ne Olacak? iSlate mi iGuide mı?

Apple Tablet'in İsmi Ne Olacak? iSlate mi iGuide mı?

2010'a girmeye günler kala Apple'ın uzayan hikayesi Apple Tablet hakkında dişe dokunur haberler gelmeye başladı. Hakkındaki söylentileri sürekli aktardığımız Apple'ın yeni cihazı görünüşe bakılırsa Ocak ayında piyasaya düşecek.

Apple'ın WWDC 'de (Apple Worldwide Developers Conference) her ocak ayında yeni ürün ve yazılımlarının tanıtımını yaptığı biliniyor. Geçen yıl da iPhone 3GS ve yeni 13" MacBook Pro'nun ilk duyuruları yapılmıştı. Bu yılın bombasının Apple tablet olması, yeni iPhone'un yıl ortasında geleceği varsayımına göre bana gayet olası geliyor.

Netbook ile dijital kitap okuyucuyu birleştiren bir cihaz sunacağını her defasında tekrarladığımız ürünün özelliklerine dair detaylı bilgiler hala çıkmamış olsa da 7inç boyutunda olması kuvvetle muhtemel. iPhone OS 3.0 ile gelmesi beklenen cihazın bu boyutuyla iPhone'un abisi olacağını söyleyebiliriz ama 10inç ekran boyutu da yeni cihaz için anılan bir diğer dedikodu. Çoklu dokunmatik ekran hakkında Digitimes'in Innolux dedikoduları da hazırlıkların ciddiyetini ortaya koyacak cinsten.

Cihazın adının ne olacağı konusundaki tahminler ise Apple'ın sahip olduğu alan adı kayıtlarına göre çeşitleniyor. İlk bahsedilen isim olan iSlate'in yanında iGuide ve Magic Slade adları da anılmaya başlandı. Fiyat konusunda tahmin yapan uzmanlara göre $600'lık bir Apple tablet 2010 içinde 1.4 milyon adet satabilir. Kindle ve Sony'nin dijital kitap okuyucularından sonra JooJoo ile mobil internet deneyimini tatlandıran ilk cihazı görmüştük.

Şimdi Apple'ın bunlara nasıl bir cevap vereceğini görmek için merakla Steve Jobs'un ocak ayında sahneye çıkmasını bekliyoruz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.