Android'li iPod Touch Rakibi:Motorola Sholes Tablet

motorola-xt701

Tablet bilgisayarlara olan merakımız sürerken, Motorola hakkındaki söylentiler sonunda gün yüzüne çıktı. Motorola'nın Çin'de bir süredir konuşulan Motorola Sholes Tablet (XT701)'in varlığı doğrulandı.

Apple Tablet'in söylentileri hala bir resmiyete kavuşmamış olmasa da, CrunchPad'in JooJoo adıyla piyasaya çıkması dijital cihazlarda merakımızı daha kolay taşınabilen ve tarayıcı tabanlı tablet bilgisayarlara kaydırıyor.  Motorola da bu alanda küçük bir adım atarak mini bir tablet çıkarmış. Mini diyorum çünkü cihaz 8 veya 10 inç bir ekrana sahip değil, sadece 3,7 inç büyüklüğünde. Hatta iPhone 3G ve  HTC Hero'nun 3,2 inç, Samsung Omnia II'nın 3,7 inç, Sony Ericsson Xperia X10'un 4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olduğunu hatırlarsak XT701'e tablet demek  bile fazla. Ancak XT701'in kullanım amacı ve arayüzü onu bir tablet sınıfına sokabilir.

Motorola XT701'in en önemli özelliği Android tabanlı olması ve tüm Google hesaplarıyla tam uyumlu olarak çalışması. Dokunmatik ekranlı cihaz 854 by 480 piksel çözünürlüğünde. Cortex A8 işlemciye sahip olan XT701, otofokuslu ve flaşlı 5 megapiksel kamera, aGPS, FM radyo, WiFi, Bluetooth ve 3G (WCDMA / HSDPA 10.2M / HSUPA 5.76M) desteğine sahip. Hafızası ise MicroSD kart ile 32GB'a kadar genişletilebiliyor.

Android 2.0 versiyonu taşıyacağı açıklanan XT701, iPod Touch'a rakip olabilir mi sorusu aklıma geliyor ve hatta ileride Google'ın kendi tabletini çıkarabileceğini de düşünüyorum! Mobil internet kullanımı için akıllı telefonlardan daha fazlasını veren bu cihazlar geleceğin bulut bilişimine de ön ayak oluyor. Biz de merakla bu cihazlardan birini kullanmayı bekliyoruz! ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.