Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt'in kullanıcı gizliliği hakkında yaptığı açıklamaların tepki almasının ardından rahatsız olan Mozilla yöneticisi Asa Dotzler, Bing'e doğru bir açılım yaptı.

Eric Schmidt geçen hafta CNBE'de yaptığı söyleşide, kullanıcıların "yasadışı saklayacak bir şeyleri olmaması durumunda gizlilik takibinden endişelenmemeleri gerektiğini" söyledi. "Google da dahil olmak üzere arama motorlarının kullanıcıların arama geçmişini bir süre için sakladığını" ifade eden Schmidt, bağlı bulunduğu yasalar çerçevesinde bu bilgilerin yetkililerle paylaşıldığından bahsetti.

Spread Firefox projesinin kurucularından olan ve şu anda Mozilla'da teknoloji ekibinde çalışan Asa Dotzler ise Schmidt'in açıklamalarına blogunda yer vererek, Firefox arama kutusunu Bing'e yönlendiren bir eklentiyi paylaştı. Microsoft tarafından desteklenen eklentinin şu anda yaklaşık 1milyona yakın indirildiği ve beğenildiğini eklenti sayfasında görmek mümkün.

Dotzler paylaştığı eklentinin gizlilik sözleşmesinin Microsoft'un genel gizlilik sözleşmesini taşımasına ve içeriğine dikkat etti mi bilmiyorum ama bu açılımın Google tarafında nasıl karşılanacağını da umarım düşünmüştür.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.