Symbian Uyumlu Yeni Skype'ı E71'de Kullandık!

VoIP uygulamalarının en popülerlerinden Skype, dün yeni nesil Symbian tabanlı mobil cihazlar için geliştirdiği uygulamasını da tanıttı. Henüz tam sürüm olarak sunulmayan yeni Skype for Symbian'i Nokia E71'e kurarak küçük bir test yaptığımı Twitter'da paylaşmıştım.

iPhone için kısa sürede yakaladığı çıkışı geniş bir pazar olan Symbian altyapılı telefonlarda da göstermek isteyen Skype, biraz geç de olsa Symbian uygulamasını güncellemiş. Bu güncelleme aslında Skype'in Nokia ile başlattığı yeni işbirliğinin de bir sonucu.

Teste gelecek olursak, 3G şebekesine ulaşamadığımız bir anda denediğimiz Skype konuşması, Edge için kabul edilecek bir kalitedeydi. Uygulamayı arayüz olarak başarılı buldum ve yeni arkadaşlık talebi kabul edip arama yaparken sorun yaşamadım. Ayrıca telefon defterimi de sorunsuz olarak Skype'a aktardım.

Tüm fonksiyonlarını henüz test etmediğim uygulamada anlık mesajlaşma için yazı girişi küçük bir satıra sıkıştırılıyor ki bu da hızlı kullanımı aksatıyor. Uygulamayı arkaplanda çalıştırmak için ise menü tuşuna basmak yeterli oldu (İlk önce farkedemediğim bu özelliği sonradan bulabildim). Bu modda cihaz üzerinde diğer uygulama ve işlevleri kullanırken Skype hesabınızdan çağrı alabilirsiniz. Nokia N900'e tam entegre olarak sunulan yeni Skype için gelecek versiyonların daha başarılı olacağını tahmin ediyorum.

Şu an sunulan versiyon Sype'tan Skype'a arama yapabilme, Skype kredisi ile normal telefonları arama, kendi numaranıza çağrı alabilme, anlık ve grup içi mesajlaşma ile dosya alıp-göndermek mümkün ve kurulum için 6mb'lık bir hafıza istiyor. 3G şebekesi üzerinde veri paketinize bağlı olarak rahatça kullanılabilecek Skype için global düzeyde yaşanan şebeke engellemeleriyle karşılaşmayacağımızı umut ediyorum.

Siz de aşağıdaki Symbian'lı yeni modellerden birine sahipseniz ilgili linkten Skype uygulamasını indirip deneyebilir, geri dönüşleri yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Symbian S60 3rd Edition Feature Pack 1 devices - İndir

* Nokia E71

* Nokia E63

* Nokia E66

* Nokia N82

* Nokia E51

* Nokia N95

* Nokia N95 8GB

* Nokia N81

* Nokia N81 8GB

* Nokia E90

Symbian S60 3rd Edition Feature Pack 2 devices - İndir

* Nokia N96

* Nokia N85

* Nokia 5320

* Nokia 6210 Navigator

* Nokia 6210 Classic

* Nokia N78

* Nokia N79

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.