Google, Android mobil işletim sistemi uygulamaları için düzenlediği Android Developer Challenge 2'nin sonuçlarını açıkladı. 2. kez düzenlenen yarışma da geliştiriciler Android platformunda kullanılacak verimli uygulamalar için hünerlerini ortaya koydular.

Google'ın düzenlemiş olduğu yarışmanın kazananları 2 aşamadan oluşan bir seçimle belirlendi. Google'ın Android vizyonunu uygulama geliştiricilerine yansıtmak istediği yarışmanın ilk aşamasında 20 kategori içinden 10'ar uygulama seçildi. Özel bir Android uygulaması üzerinden gerçekleştirilen oylama ile 200 uygulama bir üst adıma geçti.

Bir üst basamağa geçen uygulamalar aynı şekilde kullanıcılar tarafından test edilerek oylandı ve  %60 oranında jürinin, %40 oranında da ilgili topluluğun oylarıyla kazananlar belirlendi. Seçimler sonucunda sosyal ağlar, medya ve eğitim gibi önemli konuları içeren 10 kategoride 30 uygulama ve 3 tane en iyi uygulama yarışmanın kazananları oldu.

Kazananların ödülleri ise Google'ın Android'e verdiği önemi gösterir nitelikteydi Kategori kazananlarına 100.000 $, 50.000 $ ve 25.000 $ verilirken tüm uygulamalar arasında ilk 3'e giren geliştiricilere kategori derecelerine ek olarak 150.000 $, 50.000 $ ve 25.000 $ ödül verildi.

sweetdreamsZirvedeki uygulamalardan ilk sıradaki SweetDreams'i bir  zamanlayıcı olarak tanımlayabiliriz. SweetDreams, uyku(!) zamanlarınızda telefonunuzda bazı uygulamaları kapatarak pil ömründen  tasarruf etmenizi sağlıyor. Uyandığınızda da ilgili uygulamaları otomatik olarak yeniden açıyor.

whatthedoodle2. sıradaki What the Doodle, gerçek zamanlı çoklu oyunculu bir oyun ve bir  oyuncunun yapacağı ilgili çizimi diğer oyuncuların tahmin etmesine dayanıyor. Ses tanıması ve gerçek zamanlı çizim özelliklerinin uygulamaya 2. sırayı getirdiğini düşünüyorum.

wavesecureWaveSecure, genel klasmanda 3. sırayı alan Android uygulaması. Telefon ve verileriniz için genel bir güvenlik uygulaması olan Wavesecure'un içerik yedekleme, uzaktan cihazı kilitleme veya sıfırlama gibi verimli çözümler sunması dikkat çekici.

Diğer kazanan uygulamalara şuradan ulaşabileceğiniz gibi, geçen yılın kazananlarına da buradan göz atabilirsiniz. Şimdilik diğer üreticilerin yoğun desteğiyle hareket eden Google, bakalım Google Phone geldiğinde Android'i nerelere taşıyacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.