Hackintosh'cu PsyStar Mahkemede Çarpıldı!

PsyStar, 50$ karşılığında Pc'ler için Mac OS X kurulumunu mümkün kılan(?) programı Rebel EFI'yi piyasaya çıkardığı yaklaşık bir ay olmuştu. İlgili program deneme versiyonu olarak indirilebiliyor ve 2 saatlik deneme sürümünün ardından bilgisayarı kilitleyerek programın satın alınmasını istiyordu.

Bu şekilde Mac OS X'i merak eden PC kullanıcıları karmaşık Hackintosh rehberleri arasında kaybolmadan 50$ karşılığında PC'lerinde Mac OS X kullanabiliyorlardı. Ne yazık ki bu rüya uzun sürmedi ve Apple PsyStar'ı mahkemeye verdi. Mahkeme Apple'ı haklı bularak durumu inceleme altına almıştı. Böylece bir süre önce konuyu mahkemeye taşıyan Apple, California mahkemelerinden olumlu bir sonuçla çıktı.

psystar mac os x

Mac OS X'in çekirdeğini değiştirmek de dahil 3 farklı suçla yargılanan PsyStar'in sahtekarlık yapıyor olabileceği de Gizmodo'nun paylaştığı bir  mail ile konuşulmuştu. "Open Computing" olarak adlandırdıkları bu kopyalama işinden haklı çıkacağını sanan PsyStar için ise dava gerçekten kaçınılmaz bir son oldu.

Karara bağlı olarak Apple'in zararını karşılaması beklenen PsyStar için iflas durumu gündeme gelmiş. Apple, Mac OS X işletim sisteminin Pc'lere yüklenmesine izin vermesede sadece bu konu üzerine rehberlerin paylaşıldığı forumlara daha önce herhangi bir uyarı yapmamıştı. PsyStar olayı ticari kazanca döktüğü için Apple'ın gazabına uğradığını düşünüyoruz. Bakalım bundan sonra da Hackintosh'u kolaylaştırmaya çalışanların başına neler gelecek!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.