Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci Yarışması'nda Web Dünyasına 4 Ödül

Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci Yarışması'nda Web Dünyasına 4 Ödül

200,000’i aşkın üyesi ile 123 ülkede faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (Junior Chamber International – JCI) Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci (TOYP) Projesinin sonuçlarını İş Sanat Merkezi Salonunda düzenlenen gala gecesinde açıkladı. Müjdat Gezen, Alphan Manas, Ufuk Tarhan gibi tanınımış kişilerin jüri üyesi olduğu yarışmada web dünyasından 4 genç de ödül aldı.

Toplam 10 kategoride verilen ödüllerden kişisel başarı alanına daha önce röportaj yaptığımız Ali Babaoğlan Marro.ws projesi ile layık görüldü. Babaoğlan 2008 yılında IBM tarafından EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesindeki en başarılı 75 öğrenci arasında gösterilmiş, Microsoft tarafından en iyi öğrenci-çalışan seçilmişti. 1986 doğumlu Ali Babaoğlan “Kişisel  Başarı” kategorisinde ödül alması Türkiye’de de insanların genç yaşta bir şeyler yapabileceğinin en büyük kanıtı.

İş dünyası, ekonomi ve girişimcilik alanında Inveon Yazılım Çözümleri şirketinin kurucu ortağı Yomi Kastro ödüle değer görüldü. 1981 doğumlu Kastro 2008 yılında Endeavor tarafından Türkiye’nin en iyi girişimcileri arasında gösterilmişti. Arda Kutsal'ın kurucu ortağı olduğu ve daha sonra haklarını devrettiği Bloxoo (eski adıyla Blograzzi) ve dünyadaki ilk video tabanlı insan kaynakları mülakat sitesi mulakat.tv internet üzerine yaratıcı girişimler hayata geçiren Inveon şirketinin geliştirdiği sitelerden sadece ikisi.

Tish-o.com.tr projesinin lideri Fatih Demir ise "Sağlıklı Tişört" yaklaşımı ile çevre korumacılığı ve ahlaki önderlik alanında JCI Türkiye özel ödülü aldı. Tish-o kişilerin internetten kendi tişörtlerini tasarlamalarını sağlayan bir internet sitesi. Demir’in ödül alma nedeni ise tish-o’nun Türkiye’de kullanmaya başladığı sağlıklı baskı yöntemi ve sağlıklı ürünlere dayanıyor. Ürünlerde kesinlikle kanserojen madde içermeyen, sağlıklı boyalar kullanılıyor. Tish-o’nun ödül almasında etkili olan bir diğer neden de şirketin engelli gençlerin meslek edinmesi ve kimsesiz çocuklar yararına yaptığı çalışmalar.

toyp

İnsan haklarına, çocuklara ve dünya barışına katkı kategorisinde ise ödülü kucaklayan Engelleri Kaldır Hareketi (EKH) ile Rodin Alper Bingöl oldu. 1984 doğumlu Bingöl, bu sosyal sorumluluk projesini tez projesi olarak hazırlamış ve toplumsal bir hareket haline getirmişti. Bu hareketin, bu noktaya gelmesinde ve hızla büyümesinde engellerikaldır.com etrafında şekillenen topluluğun önemi büyük. Facebook’ta 160.000'i aşkın üye ve 600.000'e yakın destekçi sayısına ulaşan hareket sosyal medyayı örnek olacak şekilde kullanıyor. Kendisi de Marmara Üniversitesi’nde dijital pazarlama ve medya teknolojileri üzerine dersler veren Bingöl, online-offline mecraları müthiş kullanarak bu başarıya ulaşmayı başardı.

Her ödül çok değerli, her yapılan iş çok güzel. Ama dikkat çekici olan web dünyasından gençlerin diğer sektörlerden bir adım öne çıkması. Şimdi ülkemizde ödül kazanan bu gençler, bütün ülkelerden gelen adaylarla beraber, uluslararası büyük jürinin değerlendirmesine girecek ve uluslararası etapta da birincilik aldıkları takdirde “Yılın En Başarılı Gençleri” ödüllerini, bir sonraki yılın Dünya Kongresinde alacaklar. Daha önce 4 defa Dünya Birincisi çıkardığımız gençlerimize Dünya Kongresinde başarılar diliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.