Netscape, Tarayıcı Savaşlarına Kaldığı Yerden Geri Dönüyor

Netscape, Tarayıcı Savaşlarına Kaldığı Yerden Geri Dönüyor

rockmeltMozilla Firefox ve Microsoft Internet Explorer arasında geçen tarayıcı (browser) savaşlarına Google'ın Chrome ile güçlü bir giriş yapması ortamı hareketlendirmişti. Opera ve Safari'nin de kendine ait kullanıcı kitlesi ile çeşitlenen browser piyasasına şimdi de eski bir isim, iddialı açıklamalarla katılıyor.

Kısa süre önce ortağı Ben Horowitz ile risk sermayeciğiline (venture capital) adım atan Netscape'in kurucusu Marc Andreessen'in güçlü bir ekip ile yeniden tarayıcı piyasasına adım atacağı öğrenildi.

1994 yılında Marc Andreessen'in öncülük ettiği Netscape, bir zamanlar Internet Explorer için hatırı sayılır bir rakip olmuştu. İlerleyen zamanda gücünü koruyamayan ve AOL tarafından satın alınan tarayıcı herhangi bir güncelleme yapmayacağını duyurmuş ve Firefox'u kullanıcılarına önermişti. Bir devri bu şekilde kapatan Netscape şimdi Rockmelt adıyla yeniden vücut bulmayı hedefliyor.

Alınan güçlü duyumlardan Facebook'a özel bir yakınlığı görülen yeni tarayıcı Rockmelt, şimdilik detayları saklı tutsa da Microsoft'un artık tarayıcı alanındaki etkinliğini iyice kıracak gibi görünüyor. Son güncellemeler ile Chrome'u güçlendiren Google bakalım Rockmelt'i ciddiye alacak mı!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.