google-voice-apple-iphone-attApple ile Google arasında anlaşmazlık doğuran ve yönetimde ki ayrılığa da  neden olduğu tahmin edilen Google Voice tartışması giderek alevleniyor.

Apple'in, Google Voice'a iPhone'larda geçiş vermeyeceğini açıklamasının ardından Federal büro Apple ve AT&T hakkında bir soruşturma başlatmıştı. Apple'ın ise AT&T ile masaya oturarak Google Voice - iPhone erişimini bir şekilde engellemeye çalıştığı işitiliyor.  Bu konuda AT&T'nin Sykpe için yaptığı şebeke kısıtlamaları kendi niyetini ortaya koyuyor ancak Google da bu arada boş durmayıp Google Voice'un web tabanlı bir versiyonu üzerine çalışıyor. Apple Store'a 6 hafta önce sunulan Google Voice uygulamasının halen onaylanmadığını belirten Google, iPhone kullanıcıları için hizmet vermek istediklerini ve bunu mobil tarayıcılar üzerinden yapabileceklerini paylaştı.

Apple daha ne kadar engelleme yapabilir bilmiyoruz ancak Google'ın henüz resmi olarak açıklanmayan son atağı tüm bu girişimleri atlatabilir. Mobil uygulamalar konusunda daha önce görüşünü açıklayan Google için web tabanlı bir çözüm elbette sürpriz olmayacaktır. iPhone kullanıcılarının ise Google Voice'ı bir şekilde kullanmak için sabırsızlandığına şüphe yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.