Hafıza kartları için yeni bir standart olan SDXC (extended capacity) teknolojisinde ilk çıkış Toshiba'dan geldi. Yeni teknoloji ile bellek kapasitesi 2 Terabyte'a kadar, okuma/yazma hızı ise saniyede 300 megabyte'a kadar yükseliyor.

SD kart teknolojisinin en büyük destekçilerinden biri olarak bilinen Toshiba, bu teknolojide 64GB'lık ilk SDXC hafıza kartı ile 16GB ve 32GB'lık SDHC hafıza kartlarını duyurdu. Japon donanım üreticisi, henüz piyasada kullanım imkanı bulunmayan ürünlerini 2010 baharında seri üretim ile piyasaya sunmayı hedefliyor. Yeni ürünler için önümüzdeki kasım ayında prototiplerinin tanıtılacağı da açıklanıyor.

Yeni hafıza kartları saniyede 60 MB okuma, 35 MB yazma hızına sahip 2.1 gram ağırlığındaki ürünler, 64GB kapasiteli yeni depolama çözümü SD 3.0 standardıyla uyum çerçevesinde hazırlanırken, exFAT dosya sistemine ve yüksek hızlı UHS104 ara birimine de destek veriyor.

Sabit disk ve usb belleklerdeki yükselen hafıza standartlarının ardından gelen bu haber, gelecekte her yönden yoğun bir dijital veri dönemi yaşayacağımızın açık bir göstergesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.