Japon teknoloji üreticisi Toshiba, 1 yılı aşkın süredir bıraktığı Hd-Dvd üretimini Blue-ray formatına kaydırıyor. Yomiuri Shimbun gazetesinde çıkan habere göre Toshiba, bu yıl sonuna doğru Sony'nin etkin olduğu Blue-ray pazarına giriş yapacak.

Daha öncesinde Microsoft'la beraber Hd-Dvd formatında ısrarcı olan Toshiba'nın uzun bir sessizlikten sonra Panasonic ve Sony'nin piyasa oluşturduğu Blue-ray pazarına yeni bir ürün ile gireceği konuşuluyor. Henüz Blue-ray disklerinin fiyatları ucuz olmasa da kendini oyunun içinde görmek isteyen Japon üretici Blue-ray piyasasınada da adından söz ettirmek istiyor.

2009 senesinin ilk yarısında Blue-ray piyasasının  %91'lik büyük bir artışla(2008'in aynı dönemine göre) 407 milyon dolara ulaştığı düşünülürse Toshiba'nın neden bu kararı aldığını anlamak daha kolay olur. Nisan ayında Warner Bros'un Blue-ray disklere olan yönelişi ve özellikle Amerika pazarındaki seçimler Toshiba'nın saf değiştirmesine sebep olmuş gibi görünmekte.

Toshiba açısından bu yatırımın aslında iyi bir zamanlama olduğunu düşünmek pek de yanlış sayılmaz. Çünkü yeni bir piyasa oluşturma zahmetine girmeden hazır bir kitleye ürün satmak daha az risk taşıyor. Ayrıca geçen yıla oranla oldukça düşen üretim maliyetleri Amerika'da 200 doların altında Blue-ray oynatıcı alma imkanı sunuyor, yurdumuzda ise fiyatlar 500 TL civarından başlıyor. Biz Toshiba'nın yeni ürününü beklerken bakalım bu gelişme karşısında Sony, Panasonic ve Philips gibi bu işte parmağı olan markalar neler yapacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.