Nokia'nın Yeni Akıllı Telefonu: Nokia Surge

Nokia AT&T için özel olarak yeni bir akıllı telefonu daha ürün listesine ekledi. AT&T'nin 3G bağlantısını destekleyecek yeni modelde video paylaşımı mümkün kılınırken, gençlere yönelik olarak sosyal ağların kullanımı esas alınmış. Fiziksel QWERTY klavyesini kayan kapağı altında gizleyen yeni model 3G teknolojisi, GPS desteğini ile AT&T tüm servislerini destekliyor.

Amerika'da 19 Temmuz'da satışa sunulacak model Nokia'nın son 1 yılda  AT&T için hazırlamış olduğu 3. model. Diğer iki model ise Nokia 6650 ve  the E71X'idi.

Web 2.0 tabiatına uygun olması açısından Nokia Surge'da,  flash destekleyen sitelerin full HTML görüntülenmesini sağlayan ve Youtube videolarını izleyebileceğiniz bir yapı oluşturulmuş. Handsfree, bluetooth, ses kaydının yanında uçuş modu, e-posta desteği de kullanıcı açısından önemli. En güzel özelliklerinden biri ise usb destekliyor olması. 16777216 renkli, 320 x 240 px ekrana sahip modelin 10X yakınlaştırma ile 2 MP kamerası bulunuyor.

Bu model de Nokia'nın özellikle akıllı telefon pazarında Amerikan'da yerini kaybetmek istemediğini, genç kullanıcıların iPhone gibi multimedya canavarı bir cihaza kendilerini fazla kaptırmasına gözyummayacağını net olarak gösteriyor.  Operatör destekli mobil cihazlar ülkemizde yaygın olmasa da giderek veri transferine odaklanan kablosuz haberleşme çağında bu tür yenilikleri bizler de görmek istiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.