clipboard011

Birkaç gün önce ilk yaşını dolduran Apple App Store için yazdığım doğum günü yazısındaki bahislerde, Apple'in adeta yeni bir çığır açtığına, yan sanayisiyle dahi kendi çapında bir sektör olduğuna ve bu sektöre dikkat çekmiştim. Apple uygulama marketinin yakaladığı başarının yanında, mobil cihaz piyasasında da kendini giderek güçlendirerek, iPhone 3GS'in satışlarını 3 günde 1 milyonluk bir rakama ulaştırmıştı.

Şimdi de Apple'dan gelen 1.yaş raporunda kısaca geçen 1 yılın özeti yapılmış. Bu açıklamaya göre Apple App Store hakkında şu rakamlara yer veriliyor;

  • 65 milyondan fazla uygulama
  • 100.000'den fazla uygulama geliştirici
  • 77 ülkeye ulaşan satış ağı
  • 10 milyon iPhone and iPod touch kullanıcısı
  • 1,5 milyarı aşan indirilen uygulama

Bu rakamlar haklı olarak Steve Jobs'a sağlam bir iş çıkardıklarını söyleme hakkı veriyor ki, Jobs da bunu "Diğerlerinin bizi yakalaması kolay gözükmüyor." şeklinde kulaklara fısıldıyor. Kendini devrim yaratan bir marka olarak tanımlayan Apple'da yenilikleri iyi takip etmek ve çıktığı her alanda iddialı olmak artık alışılageldik birşey.

Bu büyük pastada ülkemiz adına daha fazla katma değer sağlanmasını temenni ediyoruz. Yeni piyasaya sürülecek olan olan Apple Tablet için de benzer bir başarının yakalanıp yakalanmayacağını merakla bekliyoruz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.