Microsoft Silverlight 3 Artık İndirilebilir

Microsoft Silverlight 3'ü 13-16 Temmuz arasında New Orleans'da düzenlenecek olan Worldwide Partner Conference (WPC - global iş ortakları konferansı) öncesinde duyurdu. Adobe Flash'ın rakibi zengin internet uygulamaları (RIA - Rich Internet application) sunan Silverlight, daha fazla teknik destek ve daha kaliteli video performansını kullanıcılara sunmaya hazır durumda.

Silverlight 3 de Adobe Flash gibi yüksek çözünürlüklü videolar için H.264 codec'ini destekliyor. Adobe Photoshop and Illustrator dosyaları direk alınabildiği gibi aynı zamanda C#, VB ve XAML için bir editör bulunuyor.

Microsoft CEO'su Steve Ballmer ve eski General Electric CEO'su Jack Welch'in de katılacağı WPC için öncü sayabileceğimiz Windows 7, Windows Server 2008, Microsoft Office 2010, and Windows Mobile 6.5 gibi son ürünler de birer birer takdim edilecek.

silverlight

Yeni sürümde Silverlight3'te ekran kartı tabanlı donanım hızlandırması, ayrıca eklenti iyileştirilmiş metin ve yazı tipi işlemeler daha hızlı çalışıyor. "Out of Browser Capability" özelliği ile de Silverlight uygulamaları tarayıcı dışında çalıştırılabiliyor.

Internet Explorer 8 ve Firefox 3.5 gibi son tarayıcı güncellemelerine göre çıkan Silverlight3'ü şuradan ürünün development kit'ini de buradan indirilebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.