Ana konusu "Geleceğin Meslekleri" olan sohbette, Fütüristler Derneği' nin kurucusu ve Onursal Başkanı Alphan Manas, Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan ve Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tarık Yüksel birer sunum gerçekleştirdiler.
Sözlerine Webrazzi' ye de teşekkür ederek başlayan Ufuk Tarhan, Fütüristler Derneği' nin hedeflerinden ve şu ana kadar gerçekleştirdikleri " Fütüristler Zirvesi" gibi başarılı projelerden bahsetti. Gerçekleştirmeyi hedefledikleri "Fütürizm Okulu" projesi ise derneğin en dikkat çekici projelerinden birisiydi. Tarhan ayrıca Fütüristler Derneği'nin çalışmalarını Sosyal Medya aracılığı ile duyurduklarından ve şu ana kadar karşılaşılan ilgiden çok memnun olduklarını belirtti. Kendisi de aktif bir Friendfeed kullanıcısı olan Ufuk Tarhan, Fütüristler Derneği adına bu etkinliğin kayıtlarını da FF aracılığı ile toplamıştı.
Daha sonra sunum yapmak üzere İddaa, OGS ve Deniz Taksi gibi başarılı projelere imza atmış olan Alphan Manas kürsüye davet edildi. Alphan Manas' ın sunumu sırasında salonda kahkahalar hiç eksik olmadı. Bilgilendirici olduğu kadar eğlenceli bir sunum yapan Manas geleceğe dair bir çok konuda aşağıdaki uzgörülerde bulundu:
- Bloglar / Kişisel Gazetecelik her zamankinden daha önemli hale gelecek.
- Üretim şirketleri birleşecek. Hizmet sektörü kişiselleşecek.
- Kişisel markalaşma kavramı değerlenecek. Kişisel ismin öne çıktığı durumlar artacak.
- İşgücü büyümesi önümüzdeki dönemde azalacak. Bu da işgücü çeşitlenmesine yol açacak.
- İşgücü yapısında şirket çalışanı kavramından bağımsız danışman kavramına doğru bir geçiş olacak.
- Organik gıda sektörü büyüyecek. Organik tarlaların yönetimi konusu gündeme gelecek.
- Genetik mühendisliği önem kazanacak. Bu alanda bir dolara Genetik Kodu çıkarma gibi inanılmaz gelişmeler olacak.
- Velilik sistemi profesyonelleşecek. Evladının kötü özelliklerini duymak istemeyen, dolayısı ile gelişimine engel olan veli tipi geçmişte kalacak.
- Apartman yöneticileri de velilik gibi profesyonelleşen bir kavram olacak.
- Nanoteknoloji günümüzde olduğu gibi en popüler teknoloji konusu olmaya devam edecek.
Manas, ayrıca gençlere geleceğin meslekleri arasında gördüğü iki bölüm olan Psikoloji ve Hukuk konusunda mutlaka çift dal yapmalarını önerdi. Manas' a göre iyi bir yöneticinin bu iki konuya mutlaka hakim olması gerekiyor. Kişisel koçluk ve asistanlık kavramların önemine vurgu yapan Manas, sunum yapmak üzere Unilever Başkan Yardımcısı Cem Tarık Yüksel ' i davet ederek sözlerine son verdi.
Cem Tarık Yüksel' in Holografik Depolama, Atom Altı Parçacıkları, Sosyal Networkler, Peer Production denilen ve kalabalıklar tarafından geliştirilen Linux, Wikipedia gibi kavramlardan ve doğacak bebek tasarımcısı gibi yeni mesleklerden bahsettiği sunumu ise bir sonraki yazımızın konusu.
Sonuç olarak, ilki gerçekleştirilen ve yaklaşık üç buçuk saat süren "Future Talks" oldukça keyifli geçti. Konuşmacıların gençlere gelecek konusunda ilham verici bilgiler aktardıları bu etkinliğin yılda 6 defa yapılacağı belirtildi. Bir sonraki etkinliği heyecanla bekleyeceğiz.