yeni iphone yeni özellikler

Apple iPhone piyasaya çıktı çıkalı, bir taraftan büyük beğeni toplarken diğer taraftan da farklı eleştirilere maruz kaldı. Şimdiye kadar standart kabul edilen bazı özelliklerin iPhone üzerinde uygulamalara bağımlı olması veya yer almaması yapılan eleştirilerin başında geliyordu. Ancak yeni iPhone'da bu eleştirilerin sonu gelecek gibi görünüyor.

iPhone'un 2009 içinde çıkacağı söylentileri dolaşan yeni versiyonunda ilk başta gelişmiş video özellikleri bulunması bekleniyor. 2mp kameranın yerine 3.2mplik kamerası geçmesine kesin gözüyle bakılan yeni iPhone'da, bellek kapasitesininde en az 2 katına çıkarılmasıyla birlikte kolay kullanıma sahip etkin bir video düzenleme aracı ile birlikte gelmesi bekleniyor.

iPhone 3G'de bulunan 400 Mhz'lik işlemcinin yerine de 600 MHz’lik yeni bir işlemcinin geçmesiyle birlikte,  dijital pusulanın ve fm radyonun da yeni iPhone'da yeralması bekleniyor. Cmos sensör ile desteklenmesi beklenen modelin, iPhone kullanıcılarını artık kendi videolarını üretmeye zorlayacağı tahmin ediliyor. Diğer yandan video kaydını Http üzerinden online yayına mümkün kılması beklenen Apple bu noktada da yine fark yaratma peşinde.

iPhone için arka planda çalışacak uygulamaların çalışması ise yeni versiyonda olası beklentilerden. iPhone'da tartışılan diğer bir nokta olan tuş takımı için ise dokunmatik ekranı mükemmel denebilecek kadar iyi üreten Apple'in nasıl bir cevap vereceği meçhul.

Yurt dışında çeşitli söylentiler alıp başını giderken, ülkemizde de gerek uygulama gerekse cihaz sayısı olarak giderek yükselen iPhone için ne gibi beklentilerin olduğunu Teknorazzi okurlarından bekliyoruz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.