Mixx'de yayınlanacak reklama kullanıcılar karar veriyor

Mixx'de yayınlanacak reklama kullanıcılar karar veriyor

Mixx'in yeni özelliği Mixx Sifter ile site üzerinde yayınlanacak reklam görsellerine kullanıcılar karar veriyor olacakmış. Şirketlerin kampanyaları ile ilgili gönderecekleri 5 farklı banner'ı kullanıcıların oylarına sunacak olan servis, en beğenilen tasarımı yayına alacakmış. Bu yeni özelliği öğrendiğimde aslında başlı başına bir servis olarak ne kadar değerli olabileceğini, hatta özellikle bir reklam servisi için oldukça inovatif bir yaklaşım olacağını düşündüm.

Öncelikle Mixx'in ne olduğu bilinmiyorsa hemen söyleyeyim, Digg tarzında kullanıcıların içerik oyladıkları ve en çok oy alan içeriğin ana sayfada görüntülendiği bir servis. Bu sebeple aslında reklam içeriği oylatmak konusunda servis kullanıcılarının çok fazla bir problemi olmayacaktır.

Mixx yeni uygulaması kapsamında reklam içeriklerini oylayan kullanıcılara hem puan hem de bazı şanslı kullanıcılarına çeşitli ödüller veriyor olacakmış. Haliyle ülkede reklamveren sayısı ve kampanya performansına verilen önem yüksek olunca bu tür bir model dikkat çekici ve kullanışlı duruma geliyor, oylama sonuna konulan havuç ise işin biraz keyfi oluyor...

mixx_adrank

Bir markanın Mixx üzerinde reklamını bu yöntemle oylamaya sunup sonrasında kazanan banner ile yayın yapması zaten başlı başına bir reklam gösterimi sağlamış olacaktır. İşin aslında performans tarafını bu aşamada oldukça etkili buluyorum. Reklam servisleri ve ajanslar için de modelin tek başına uygulanmasının bu sebeple değerli olacağını düşünüyorum.

Benzer bir modeli dünyada Mixx'in alt hizmeti olmaktan çıkartıp ilk olarak hangi reklam servisi denemeye başlar bilemiyorum ancak ülkemizde bu haberden sonra bir servis uygulamasa bile bir markanın kampanya kapsamında bu denemeyi yapacağını tahmin ediyorum.

Sonuçta "Köfte mi Döner mi?" sorusunu soruyoruz, banner seçimi de yaptırılabilir değil mi? ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.