"Apachi free-software ve açık kaynak kodu" lisansıyla Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi bugüne kadar sadece cep telefonlarında kullanıldı. Fakat bu çok yakında değişecek gibi duruyor. Hewlett-Packard önümüzdeki dönemde piyasa çıkaracağı netbooklarda kullanmak için Android işletim sistemini incelediğini açıkladı. Henüz kesin Android kullanıyoruz diye bir karar açıklanmamış olsa bile, yapılan bu açıklama HP'nin mühendislerinin Android'i, HP cihazlarına uyarlamak için ciddi olarak çalıştıklarını gösteriyor. Bugün piyasadaki netbookların büyük bir kısmı Windows XP işletim sistemini kullanıyor. Android'in netbooklara girmeye başlaması ile Microsoft ve Google arasındaki rekabet çok daha ileri noktalara taşınabilir.

Kişisel olarak Android'in geleceğin işletim sistemi olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda yaşayacağımız mobil devrim kesinlikle açık kaynaklı Android yazılımı ile gerçekleşecek. Android'in açık kaynaklı bir işletim sistemi olması, ve firmalara işletim sistemini kendi kullanıcılarına göre özelleştirme imkanı sunması, HP gibi büyük firmaların Android'e olan ilgisini daha da arttıracaktır. Ayrıca yazılımın ücretsiz olması netbook fiyatlarını ciddi şekilde ucuzlatabilir. Ayrıca cep telefonları ve Netbook/laptoplarda aynı işletim sisteminin kullanılması bu iki grup cihazın birbirleri ile veri paylaşımını kolaylaştıracak ve aynı uygulamaların her iki grup cihazda da çalışmasının önünü açacaktır. Bu da kuşkusuz kullanım verimliliğini çok arttıracaktır.

Google da bir süredir Android'in netbooklarda kullanılması için ciddi bir kampanya yürütüyor. Bu kampanyalar başarıya ulaşabilir. Yakın zamanda Android'i cep telefonlarının yanında netbooklar ve hatta navigasyon cihazlarında da görmeye başlayabiliriz.

Android için uygulama geliştirenler varsa, benimle temasa geçebilirler. Böylece geliştirilen uygulamaları Teknorazzi bünyesinde tanımış ve tanıtmış oluruz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.