WeFollow: Twitter rehberi

we-follow-logoTwitter'ı verimli bir şekilde kullanıp kullanmadığınızın en önemli göstergesi, sizi kaç kişinin takip ettiğinden çok, sizin kimleri takip ettiğiniz.  Twitter'da hesap açtıktan sonra birçok kullanıcının en çok zorlandığı durum takip edecekleri doğru kullanıcıları bulamamak.

Bu sorunu çözmek için, Digg'in kurucusu - internet şöhreti Kevin Rose, WeFollow adlı yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. WeFollow, Twitter kullanıcılarını etiketlere göre organize edip, takip eden sayısına göre sıralayan bir Twitter rehberi. Uygulamayı ilginç yapansa, kullanıcıları kategorize etmekte kullanılan etiketlerin yine kullancıların kendileri tarafından belirleniyor olması.

Uygulamanın sizi indekslemesi için kendinizi tanımlayan 3 etiket belirleyerek, @wefollow #etiket1 #etiket2 #etiket3 şeklinde bir tweet yazmanız yeterli. Kategorileme özelliği ve basitliği ile benzeri servislere göre daha başarılı bulduğum WeFollow, özellikle Twitter'a yeni başlayanlar için faydalı olabilir.

wefollow

Twitter da bir süre önce yeni kayıt olan kullanıcılara yol göstermek için "tavsiye edilen kullanıcılar" adında bir liste oluşturmuş ve  sisteme kayıt olan her kullanıcıya takip etmesi için 100 isim önermeye başlamıştı. Twitter'ın kullanıcı kitlesindeki hızlı artış ile bu listedeki isimleri takip edenlerin sayısı artık yüz binler ile ifade ediliyor. Durum böyle olunca, bu listeye girmek için Twitter'a para teklif edenler çıkmaya başladı. Geçtiğimiz hafta, Mahola'nın CEO'su Jason Calacanis bu listeye girmek için Twitter'a 250.000 dolar teklif etti.

Tavsiye edilen kullanıcılar listesi her hangi bir kritere dayanmadan sadece Twitter tarafından belirlendiği için birçok blog bu yöntemi eleştirmişti. Bu açıdan WeFollow, çok daha geniş kapsamlı ve daha demokratik bir rehber gibi duruyor. WeFollow sayesinde Twitter'da biraz zaman harcayıp ve farklı etiketlerle arama yapınca ilginç kullanıcılara ulaşma şansınız var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.