Gmail postalarınıza bulunduğunuz konumu ekleyin

Gmail postalarınıza bulunduğunuz konumu ekleyin

Gmail'e bugün yeni bir özellik eklendi. Gönderdiğiniz e-posta'larınızın en altına ekleyebildiğiniz imzanıza dilerseniz ek olarak bulunduğunuz konum bilgisini de dahil edebiliyorsunuz.

Gmail Labs'dan ulaşabileceğiniz bu yeni küçük özelliği devreye aldıktan sonra yaratacağınız ya da yarattığınız imzanızın ayarlarından konum bilginizi paylaşmak istediğinizi işaretlemeniz yeterli oluyor. Bu aşamadan sonra artık gönderdiğiniz tüm e-posta'ların en altında imzanızdan sonra bulunduğunuz yer otomatik yazılıyor.

Bu yeni özelliği denediğimde Kalamış'ta olmama rağmen "Gümüşsuyu, İstanbul" olarak bulunduğum konum mesaja eklendi. Servisin henüz çok yeni olduğunu, hatta Google'ın konum bilgisi konusunda Türkiye'yi yeni yeni tanıdığını varsayarak üzerinde pek durmuyorum. Söz konusu küçük özellik son derece keyifli ve bir o kadar da önemli. İşte benim üzerinde durduğum nokta burada devreye giriyor. Bu küçük özellik internetin geleceğine işaret ediyor!

Son günlerdeki gelişmeler bir kez daha gösteriyor ki internetin geleceği büyük ölçüde ve yüksek seviyede konum bilgisi ile entegre olacaktır. E-posta mesajlarımızın nereden gönderildiğine kadar giren konum bilgisi geleceğin nasıl şekilleneceğini anlamak adına inanıyorum ciddi işaretler veriyordur.

Bu sayede bir kez daha interneti Google'ın şekillendirdiğine dair düşüncelerim netleşmeye başladı. Çok genel olarak fazla detaya inmeden düşünelim. İlk kez arama motoru dostu web siteleri kavramı Google ile başlamıştı, bunu takip eden süreçte standart olarak arama motoru dostu link yapılarına sahip blog servisleri devreye alındı, etiketleme ile Google arama indeksleri ve dolayısıyla anlamsal web iyice şekillendi, internet gelir modelleri büyük ölçüde Google ile yönünü buldu, şimdi ise konum bilgisi internet hayatımızın en aktif bölgesine, e-posta trafiğimize dahil oluyor.

Kısacası, Google'ın internet üzerindeki vizyoner etkisini ve internetin gittiği yönü görebiliyor musunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.