Arşivler zenginleşirken, sosyal ağınız farklılaştırılır; Docstoc.com

Arşivler zenginleşirken, sosyal ağınız farklılaştırılır; Docstoc.com

Böyle eğlenceli başlıkları ancak eğlendiğim çalışmalarla karşılaşınca atıyorum. Bilinirliği bugünlerde yeni yeni artmaya başlayan bir betayı daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Web'i kullanalım, sevelim, elleyelim böyle oyuncaklarını diyemeden de geçemeyeceğim. Alexa reytinglerinde bayrağımız hep yükseklerde olsa; daha güzel olacak her şey! Konu yine sosyal ağlar. Sosyal ağlar yavaş yavaş ayrışacak ve farklılaşacak. Şu an sadece bir iletişim aracı, anlık mesajlaşma servisi algısıyla kullanmaya başladığımız uygulamaların kendi kendilerini farkında olmadan öldürdüklerini bir çok yönden kuşbakışı şekilde görecek, nerede yanlış yaptıklarını tek tek parmakla göstereceğiz ~2 sene içindeki süreç sonunda. Şimdi söz .docstoc'ta!

Profesyonel ya da profesyonel olmayan dökümanlar paylaşılmazsa çoğalmayacak olan bilginin ürünleri. Bilgiler bir şekilde insanlara ait ve insanlar odaklı bir şekilde bilgiye sahip olmayı sürdürmek - ilgilendiği konularda uzmanlaşmakla yükümlü. Oyunun doğası gereği bu böyle! İşte tam bu oyuna göre kurgulanmış bir uygulama daha olan Docstoc beta yayında şu an.

Docstoc sadece bir stok değil. Dökümantasyonlarınızı kullanıcı dostu bir hale getirmek, onu web havuzunda anlamlandırmak ve bu sırada ilgili konularda kendinizi veya şirketinizi göz önüne çıkartabilecek trafiği sağlamak için başarıyla kurgulanmış. Benzerlerinden farkı da; sosyal ağı kurgusundaki sihirli formülde diyebilirim. Kullanıcıyı ön plana çıkartması. Bunu kullanıcının webdeki tüm diğer araçlarını bir arada profilinde paylaşmasına izin vererek, ilgili konulardaki insanları birbirlerine ve dökümanlara başarılı bir şekilde yönlendirerek yapıyor. Ayrıca arama motorlarıyla uyumunu koruduğunuz sürece şirketinizin hakim olduğu konularda paylaştığınız dosyalar, arama motorlarından trafik(doğrudan pazarlama) olarak geri dönebilir.

Ortaya atılan ve uygulanan yaratıcı fikirleri severim ama uygulanmış bir fikri yeniden ele alıp doğru bir şekilde tekrardan uygulayıp-başarmak çok daha ayrı bir iş. Gönül rahatlığıyla dökümantasyon uygulamalarının Youtube'una hoşgeldin diyorum!

Ayrıca ben yazıyı yazarken Selim Yörük'le birbirimize sataşma fırsatı bulduk. Selim Docstoc'un benzer uygulama olan Scribd yanındaki şansının az olduğunu söyledi. Ama mecra konusundaki görüşümüz onunla aynıydı: "googledocs microsoft'un katı office'inden alıp online dökümana çevirdi bu mecrayı ve şimdi de google'dan daha hızlı olanlar, youtube benzeri bir atakla dökümanları daha paylaşılabilir kıldılar".

Ne diyeyim web 2.0 kazansın! ; )

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.