YouTube'a erişim engeli kaldırıldı

YouTube'a erişim engeli kaldırıldı

YouTube'a ülkemizden erişim tekrar açıldı.

Medyanın web sitesi engellemeleri karşısında tek tepki gösterdiği site YouTube olduğu için zaten herhalde tüm büyük haber sitelerinde bu haber manşet olarak verilecektir. Şimdi açıldığına göre internet özgürlüğü konusu bir süre daha unutulacaktır.

Açıkcası Webrazzi'de uzun bir süre "erişim engelleme" haberi vermek istemiyorum. Yanlış anlaşılmasın, umarım bu haberleri almayız ve yazmak zorunda kalmayız anlamında söylüyorum. Çünkü dikkatimi çekti, son yazıların önemli bölümü bu konularla ilgili. Ayrıca tabi işin içine artık hafiften kişisel fikirlerimiz ve yorumlarımız da yasaklamalar karşısında oluşan tepki heyecanımızdan dolayı girmeye başladı. Sonuç olarak yeni girişimler, fırsatlar ve analizlerin arasında mutlaka bir yasaklanma haberi verir olduk.

Tabi, işin bir de diğer boyutu var. Acaba Türkiye'den yakın zamanlarda tanıtmaya değer gördüğümüz kaç girişim oldu?

Yasaklanma haberlerinin Türkiye'deki Web 2.0 girişim ve gelişmelerinden fazla olduğunu üzülerek söyleyebiliyorum. Oysa ki 2008 yılı Türkiye'nin global yatırımcılardan belki de internet alanında en yüksek yatırım miktarlarını alabileceği dönem olacaktı. Bu kadar karamsar da olmamak lazım tabi. Çünkü zaten global yatırım hareketi yeni başlıyor. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.