BiSoruSor.com sorularınıza cevap arıyor

BiSoruSor.comKullanıcıların sordukları sorulara yine kullanıcılar tarafından cevap verilebilen BiSoruSor.com beta yayınına başladı. Ancak hemen belirtmeliyim ki BiSoruSor.com'un ülkemizdeki benzerlerinden bazı farkları var.

Öncelikle, soru sormanın yanında anket düzenleyerek de sorunuzun cevabını arayabilirsiniz. Anketlerinize verilen cevaplar tahmin edeceğiniz gibi grafikler üzerinden görüntülenebiliyor. Kullanıcıların sadece gerçek isim ve soyadlarıyla kullanabildikleri BiSoruSor.com'da, verilen cevaplar ya da sorulan sorular da kullanıcılar tarafından değerlendirilip sistem dahilinde ön plana çıkartılabiliyor.

BiSoruSor.com

Kişilerin sahip oldukları bilgi ile ön plana çıkmasını hedef alan ve bu yönde bir topluluk oluşturma amacında olan BiSoruSoru.com'un belki de potansiyel başarısını destekleyecek en önemli özelliği sağladığı çeşitli site/blog araçları (widget) olacak.

Belirli bir kullanıcıya ait soruları, belli bir soruyu, cevabı ya da anketi sitenizde yayınlanmanızı sağlayan bu araçlar eğer servisin içeriği yoğunlaşırsa sorulara kaynak göstermek adına değerli olabilir. Şu aşamada ise kullanıcıların kendi bilgilerini sitelerinden paylaşmaları için tercih edilebilir. Araçların örnek kullanımını aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

BiSoruSor.com

Kullanıcıların gerçek isimleri ile sisteme kayıt olmaları gereksinimi sayesinde içeriğin kalitesini koruyacağını umduğum BiSoruSor.com'un gelecek planları da kullanıcıların kendi aralarında bu topluluğu güçlendirecek yönde olması üzerine kurulmuş. Ayrıca servis yetkililerinden aldığım bilgiler yakın zamanda bir Facebook uygulamasına da işaret ediyor.

İçeriğin güçlendirilmesi ve kalite standartlarının yüksek tutulması ile ülkemizdeki bir açığı kapatarak başarılı olabileceğini düşündüğüm BiSoruSor.com'un ilerleyen dönemlerdeki gelişmelerini takip ediyor olacağım.

Son zamanlarda sıkça duymaya başladığım Yahoo! Answers modeli üzerine kurulmuş girişim fikirlerine örnek teşkil edecek olan BiSoruSor.com'un durumu eminim birçok girişimci ve yatırımcıyı da yakından ilgilendirecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.