Sinemalar.com'dan Sinepedi

Sinemalar.comSinemalar.com kullanıcılarının sisteme filmler ve sanatçılar ile ilgili bilgi girişi yapabildikleri Sinepedi isimli bölüm bir süre önce yayına alındı.

Ülkemizde kullanıcı tarafından oluşturulan içerik anlamında önemli gördüğüm Sinepedi'nin Sinemalar.com kullanıcıları tarafından kısa sürede kabul gördüğü de bugüne kadar oluşturulan içerikten anlaşılabiliyor.

Konuyla ilgili almış olduğum basın bülteninde Sinemalar.com'un Sinepedi ile Türkiye'nin en büyük kullanıcı destekli film ve sanatçı veritabanını oluşturmak istediğini öğrendim.

Genel olarak Sinepedi yapısından bahsetmem gerekirse; Kullanıcılar sistem dahilinde yer alan ya da almayan film ya da sanatçılar hakkında birçok bilgiyi sisteme kendileri girebiliyorlar. Bu bilgiler sanatçının biyografisinden, filmin resimlerine kadar herhangi bir kapsamda olabiliyor.

Ayrıca Sinepedi'nin yayına girmesi ile Sinemalar.com sistemindeki film ve sanatçı bilgilerine katkıda bulunan kullanıcılar da içerik sayfalarında listeleniyor. Sinepedi içeriğinin doluluk oranı da girilen bilgilere göre yayınlanıyor. Örnek vermem gerekirse bir Jim Carrey filmi olan Bruce Almighty (Aman Tanrım) hakkındaki bilgilerin %83'ü tamamlanmış. Eksik olan bilgiler ise film ile ilgili resim ve özet bilgisiymiş.

Sinepedi

Sinemalar.com bünyesinde olmasaydı bile en az onun kadar başarılı olacağına inandığım Sinepedi'nin Nokta A.Ş.'nin sahibi olduğu Sinepedi.com'a neden bağlanmadığını ise bilemiyorum. Kişisel görüşüm ya direkt Sinemalar.com ana sayfasına ya da çok daha sade bir arayüzle sadece film ve sanatçı bilgilerine ulaşılan bir Sinepedi.com yüksek geri dönüş ve başarı sağlayacaktır. Sonuçta bir tarafta içerik üreten Sinepedi.com, diğer tarafta ise bu içeriği kullanan Sinemalar.com yaratılan sinerjinin parçaları olacaktır. İlerleyen dönemlerde de Sinepedi.com içeriğinin paylaşılması hem sektöre hem de Nokta A.Ş.'ye büyük değer katacaktır.

Konuyu çok fazla dağıtmadan şu aşamada Sinemalar.com kapsamında yer alan Sinepedi'ye dönecek olursam, servisin değerli bir düşünce ve önemli bir gelişme olduğunu yazımın başında da belirtmiştim. Ülkemizdeki kullanıcı taraflı içerik kültürünün gelişmesi açısından da etkisinin yüksek olacağını kesinlikle tahmin edebiliyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.