Fikir Atölyesi'nden kullanıcı etkileşimine güzel bir örnek

Fikir Atölyesi'nden kullanıcı etkileşimine güzel bir örnek
Fikir Atölyesi

Webrazzi'yi takip edenler bilecektir ki incelemelerde yer verdiğim bloglar yok denecek kadar azdır. Bunun sebebi farklılaşmış içerik sunan ya da kullanıcı etkileşimini (ki Web 2.0'ın ana kriterlerinden birisidir) göz önünde bulundurup çalışmalarını modelleyen çok sayıda blog olmamasıdır.Ancak Fikir Atölyesi benim bu görüşümü değiştirip son dönemlerde gerçekleştirdiği uygulamalarla kullanıcı etkileşimini artık kendisinin bir karakteristiği haline getirdi.

Tunç Kılınç'ın sahibi olduğu Fikir Atölyesi önce "Yorum Paylaşımı" uygulamasını başlattı ve farklı bloglarda yazdığı yorumlara sayfalarında yer verdi.

Sonrasında Türkiye'deki ilk açık artırma blogu olma niteliğini kazandı ve "Galatasaray Numaralı Kombine Kartı"'nı açık artırma ile blog üzerinden sattı.

Tunç, bugün ise çok farklı bir uygulama gerçekleştirdi ve 22 Kasım 2006 Çarşamba günü Hilton Convention Center İstanbul'da düzenlenecek olan "Etkileşimli Pazarlama Zirvesi 2006: Pazarlama 2.0" konferansında yöneteceği "Sonuç Alan Kampanyaların Perde Arkası : Türkiye Vaka Analizleri" konulu, firmaların internet uygulamaları ve buna bağlı modelledikleri pazarlama çalışmalarını anlatacakları özel bölümde okuyucularının blogundaki yorum bölümüne yazacakları soruları ülkemizin en büyük firmalarının yetkililerine soracağını, sonrasında ise cevapları yine kendi blogundan paylaşacağını söyledi. (Var Mı Sorusu Olan?) İşin en eğlenceli tarafı ise eğer söz konusu firma yetkilileri blogları yeterince takip etmiyorlarsa bu çalışmadan haberdar olamayacaklar ve tüm sorular kendilerine o anda hazırlıksız sorulmuş olacak.

Fikir Atölyesi'nden aldığım bilgiye göre sözünü ettiğim firmalar ve konuşmacıları şöyle olacakmış:

Garanti Bankası: Garanti Bankası’nda Etkileşimli Kanalların Yönetimi / Barbaros Uygun Volvo: İnternet’ten Showrom’a Başarılı Trafik Yaratmak / Cana Reutergardh Groupe SEB (Tefal): 360 Derecede İnteraktif Pazarlama / Aytuğ Elerman Soyak: İnternetten Konut Satılır mı? Satılır! / Aybars Kızılsencer Atlasjet: İnternette Yüksek İrtifa / Altar Kartal BSH (Bosch - Siemens Ev Aletleri): Hodri Meydan İnternet! / Onur Özçelik

Webrazzi okuyucularının internet uygulamalarına ve web girişimlerine olan ilgileri tartışılmaz olacağı için bu tarz bir çalışmada soruları ile katılımcı olmak isteyeceklerine eminim.

Böylesine bir uygulamada yer alıp sorularınız ile katkıda bulunmak isterseniz buradan sorularınızı Tunç'a iletebilirsiniz.

Ben kendi sorumu sordum bile, işte burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.