Kariyer.net Web 2.0'a yaklaşıyor

Kariyer.NetÜlkemizin insan kaynakları alanındaki lider servisi Kariyer.net tasarımını yenileyip günümüz trendlerine uygun arayüzünü yayına aldı.Kullanılabilirlik anlamında birçok yeniliği bünyesinde barındıran güncelleme sonrasında ilk dikkatimi çeken sitedeki "Rengini Seç" özelliği oldu.

Birbirinden farklı 6 renk tonunda kullanıcıların istediği arayüz seçeneğini belirlemelerine olanak tanıyan özellik, firmanın yeni nesil web girişimleri arasında kendisini konumlandırma ve yenilikçi yaklaşımını gösterme eğilimini destekliyor diyebilirim.

Eski versiyonunda yer alan RSS özelliğinin yeni versiyonda ön plana çıkartılmış olması ise bir diğer dikkat çeken yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Web 2.0 ile birlikte servisler için bir zorunluluk haline gelmiş olan RSS kaynaklarını Kariyer.Net'in de bundan sonrasında daha etkin kullanacağını tahmin ediyorum.

Sitenin ana sayfasında yer alan ilanların üzerlerine gelindiğinde detayların görüntüleniyor olması ve yine bu alanda "En Çok Aranan Pozisyonlar" bölümünün açılmış olması servisin kullanılabilirliği açısından iyi modellenmiş güncellemeler olarak yeni versiyondeki yerlerini alıyorlar.

Diğer taraftan servisin eskisine kıyasla çok daha yavaş çalışıyor olması acaba yapılan güncellemelerin negatif etkisi midir diye de düşünüyorum? Umarım en kısa zamanda bu konuda da bir çalışma gerçekleştirirler.

Kariyer.Net

Kariyer.Net tahminlerimce web arayüzlerindeki geliştirme çalışmalarına devam edecek ve ek özellikleri kullanıcılarına sunmaya devam edecektir. Bu aşamada kullanıcı odaklılık ile birlikte yeni nesil teknolojileri de bünyesine alıp özellikle verinin paylaşılması konusunda çalışmalarını daha geniş kapsamda modellerse rekabette bulunduğu diğer servisler ile arasındaki farkı genişletip bundan sonrası için risklerini minimum düzeye çekebilecektir.

Özellikle RSS, XML, Atom gibi formatlarla veri kaynaklarının daha özelleştirilebilir sunulması ve mümkünse Kariyer.Net API'lerinin oluşturulması ile farklı uygulamalarda bu verilerin kullanılmasını desteklemeleri, paylaştıkları veri kadar kendilerine pozitif geri dönüş ve katma değer sağlayacaktır.

Verinin paylaşılmasının yanında kullanıcılar arasındaki etkileşimi de genişletmek adına çalışmalar yapacak olurlarsa eminim Web 2.0 servisleri arasında isimlerini duyurmaya başlayacaklardır.

İlk aşamada Kariyer.Net ile ilgili farkettiğim yenilikler ve bundan sonrası için fikirlerim bunlar.

İlerleyen günlerde eğer servisin yetkililerinden mevcut ya da gerçkeleştirilecek yenilikler hakkında herhangi bir geri dönüş alırsam onları da sizlerle paylaşıyor olucam.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.